sâmbătă, 5 noiembrie 2011

masajul: intre moft si realitate

Pana nu demult, masajul era considerat un rasfat ale carui beneficii cunoscute asupra organismului se limitau la relaxare si deconectare de grijiile cotidiene. Astazi, studiile arata ca masajaul are dovedite calitati terapeutice si ajuta organismul sa tina bolile la distanta. Cum?
Pai! te scapa de:
stres

Cand te afli sub influenta stresului, organismul este mai vulnerabil in fata bolilor. Aceasta, deoarece prezenta prelungita a cortizolului, care este hormonul stresului, in corp distruge celulele sistemului imunitar responsabile cu eliminarea invadatorilor. In timpul unei sedinte de masaj, nivelul de cortizol scade dramatic, iar celulele imune isi fac treaba fara prea mult...stres.
teama
Masajul favorizeaza cresterea nivelului de oxitocina, care este hormonul fericirii. Aceasta induce calmul, normalizeaza tensiunea arteriala, mareste receptivitatea sexuala, faciliteaza procesul de invatare, scade sensibilitatea la durere si imbunatateste raspunsul sistemului imunitar.
toxine
45 de minute de masaj pot face minuni cand ai contractat o boala virala si vrei sa grabesti procesul de vindecare. Prin imnatatirea circulatiei sangelui si a drenajului limfatic, masajul favorizeaza eliminarea toxinelor si a excesului de apa, ajutand organismul sa se refaca mai repede.

Intr-un final, dragilor si dragelor aveti grija de voi si sa nu deveniti ca cel din filmarea aceasta.

stresul la birou! Apasa-ma!

Cu bine si la mai multa fericire, oxitocina si masaj relax-whay!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu