duminică, 9 februarie 2014

Exercitii pentru coloana vertebrala - partea 1

Iata cateva exercitii speciale pentru a le efectua acasa atunci cand aveti probleme de coloana vertebrala:

1. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp si picioarele intinse vom trage si impinge varfurile degetelor de la picioare.

2. In aceeasi pozitie se apropie si se departeaza talpile.

3. Pastram pozitia si efectuem rotiri de glezne in ambele sensuri.

4. Din pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp si cu picioarele intinse vom trage lent cate un calcai inspre fund.

5. In pozitia culcat pe spate cu mainile pe langa corp, genunchii indoiti si talpile pe saltea vom ridica alternativ genunchii la piept.

6. In aceeasi pozitie vom ridica alternativ genunchii la piept tragand cu mainile capul spre genunchi.

7. Stand pe spate cu mainile pe langa corp vom ridica ambii genunchi la piept si-i vom trage cu mainile, iar capul il indreptam spre genunchi.

8. Incercam sa executam “BARCUTA”, adica ducem genunchii prinsi la piept si capul spre genunchi de unde facem miscari de balans, fata - spate.

9. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp, cu un genunchi indoit si cu talpa pe saltea, iar celalalt genunchi intins de unde tragem varful piciorului intins si ridicam piciorul.

10. Ramanem culcat pe spate cu mainile pe langa corp si cu genunchii indoiti, cu talpile pe saltea vom trage un genunchi la piept, vom prinde cu mainile coapsa, apoi vom intinde varful piciorului ridicand gamba in sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu