luni, 31 octombrie 2011

Cateva reguli alimentare pentru a scapa de celulita!

Pe langa faptul ca trebuie sa faci miscare zilnic, iata cateva recomandari alimentare de care trebuie sa ti cont, pentru a scapa de celulita:

- zilnic bea minim 2l apa plata cu lamaie (incearca, daca poti, sa bei dimineata un pahar de apa calduta cu lamaie);

- o masa sa fie alcatuita numai din fructe;

- evita consumul de fainoase (incearca sa nu mananci paine in aceasta perioada);

- evita sa mananci mancare gatita in aceasta perioada (inlocuieste-o cu friptura la gratar sau carne fiarta de pui, vita sau peste

- in locul cartofilor prajiti sau a piureului, alege o garniture din legume;

- incearca sa nu mai mananci dupa ora 6 sau daca o faci, alege un fruct;

- evita dulciurile,sucurile acidulate si alcoolul.

duminică, 23 octombrie 2011

Cateva sfaturi pentru a combate stresul.

O incercare de a descrie toate formele de stres la care este supus omul modern ar fi inutila deoarece acestea sunt atat de numeroase incat ar fi aproape imposibil sa fie atinse toate. Iar stresul, dupa cum deja se stie, este un factor declansator pentru multe probleme de sanatate , unele parti ale corpului fiind mai vulnerabile la acest stimul negativ.
Potrivit Men's Health, iata care sunt zonele organismului uman in care stresul "loveste" cel mai tare, si cateva solutii care te pot ajuta sa iti construiesti o bariera de aparare.
1. Creierul

Secretia cronica de cortizol (hormon al stresului) poate declansa pierderi de memorie si depresie.

Solutia: incearca sa muncesti cumpatat (cel mai probabil, acea secretie de cortizol in exces este declansata de mai multe ore de munca decat poate suporta lesne organismul sau de unele foarte solicitante). Straduieste-te sa nu mai vezi serviciul tau ca pe un element decisiv in cariera si ia-ti o zi libera (sau mai multe) atunci cand chiar simti ca nu mai poti.
2. Inima

Cercetatorii de la o universitate americana au incercat o noua metoda de a masura nivelul stresului: cu ajutorul foliculilor de par. Ei au luat mostre de foliculi de la mai mult de 100 de barbati - dintre care jumatate fusesera spitalizati pentru atac de cord - si au descoperit ca hormonul stresului se gasea intr-o cantitate mai mare la cei care avusesera probleme de inima.

Tinand cont de faptul ca parul creste aproximativ un centimetru pe luna, cercetatorii au folosit mostre de trei centimetri ca o marca a nivelului de stres din ultimele trei luni ale subiectilor. Specialistii au concluzionat la finalul analizei ca rezultatele sprijina teoria conform careia stresul cronic creste riscul unui atac de cord la fel ca si cel acut.

Solutia: incearca sa ai mai mult control asupra vietii tale, cum ar fi sa reusesti sa fii promovat. In cadrul unui studiu realizat la Universitatea Columbia, angajatii au fost impartiti in doua grupuri - subordonati si lideri (celor din urma dandu-li-se si sarcini care sa le stimuleze senzatia de putere). Ulterior, jumatate din angajatii din cele doua grupuri au fost nevoiti sa fure 100 de dolari si sa minta in privinta lor. Subordonatii care au fost nevoiti sa minta au avut reactii fizice provocate de stres si un nivel mai mare de cortizol, in timp ce angajatii lideri au avut un nivel mai mic de stres.
3. Sistemul nervos

Atunci cand esti stresat, hormonii te ajuta sa fii mai atent, iti ascut viziunea si iti pregatesc muschii pentru actiune, dar aceste reactii nu sunt indicate pe intervale lungi de timp.

Solutia: infrunta adversitatea (dificultatea) pentru scurt timp, tocmai pentru ca acest lucru te poate energiza suficient cat sa faci fata provocarilor.

Un alt studiu a scos la iveala faptul ca cei care au avut parte de o adversitate moderata au raportat o satisfactie mai mare precum si o sanatate mintala mai buna decat cei care au avut parte de un nivel ridicat de adversitate sau deloc. In doze moderate, ce nu te ucide te poate face mai puternic.
4. Muschii

Tensiunea de la nivelul spatelui si gatului, provocata de stresul psihic, plus probabil zile lungi petrecute stand aplecat deasupra tastaturii unui computer, pot declansa durere musculara.

Solutia: stai in fata coltului unei camere; ridica coatele pana la inaltimea umerilor si plaseaza coatele, antebratele si palmele impotriva fiecarui perete. Inclina-te (in fata) pentru a contracta muschii pieptului si spatelui. Ramai asa 15 secunde, respirand adanc. Executa acest exercitiu la fiecare doua ore sau ori de cate ori te simti incordat.
5. Intestinele

Stresul stimuleaza secretia de acid din stomac, iar acest lucru poate afecta atat mucoasa stomacala, cat si intestinele (poate provoca balonare). Stresul poate altera inclusiv modul in care organismul proceseaza grasimea, facand ca aceasta sa fie depozitata mai mult in zona abdomenului.

Solutia: fa ceva ca sa razi (uita-te la o comedie, la filmulete amuzante etc.). Mai multe studii au demonstrat deja ca yoga estompeaza stresul si reduce tensiunea arteriala, dar cercetari recente sugereaza ca si rasul ar avea acelasi efect.
6. ADN-ul

Hormonii de stres pot face ca telomerii - structuri genetice care protejeaza terminatiile cromozomilor - sa se scurteze. Iar daca acestia se scurteaza prea mult, celulele nu se mai pot multiplica.

Solutia: incearca sa meditezi. Un studiu realizat la Harvard arata ca raspunsul psihologic la meditatie, tai chi si exercitii de respiratie poate neutraliza deteriorarile celulare.

7. Si nu uitati de http://bestmasaj.ro/ servicii profesionale de masaj la domiciliu sau la birou!

 


duminică, 16 octombrie 2011

Orbul cu maini de aur a vindecat mii de oameni


Vasile Ilieş este foarte fericit de faptul că este de ajutor oamenilor
Vasile Ilieş lucrează în spital de 25 de ani şi a pus pe picioare, la propriu, mii de pacienţi.  Este unul dintre puţinii orbi care au reuşit să-şi găsească un loc de muncă pentru a-şi îngriji familia.
Vasile Ilieş are 43 de ani şi nu a văzut niciodată lumina. S-a născut orb. A făcut două operaţii la Iaşi şi Bucureşti, fără rezultat. Medicii i-au spus că suferă de o atrofie de nerv optic care nu se tratează nicăieri în lume. A învăţat pas cu pas limbajul orbilor. A urmat Şcoala Specială din Bucureşti şi Liceul Sanitar, iar mai târziu s-a angajat ca maseur la Spitalul Judeţean.

„Mai cad în câte o groapă!”
„Am învăţat să mă orientez pe stradă, la serviciu. Mi se întâmplă mai întâmplă să mai cad într-o groapă sau să mă lovesc de un stâlp. La început mi-a fost mai greu, dar cu timpul m-am obişnut”, ne-a povestit Vasile Ilieş.
Lucrează de 25 de ani la Spitalulul Judeţean. Secţia de Reanimare este locul unde se simte util şi se descurcă fără a avea nevoie de ajutorul cuiva.
„M-am acomodat fără probleme. De multe ori se întâmplă să vină colegi de muncă să-mi ceară să le fac un masaj de relaxare sau împotriva stresului. Maseurii nevăzători fac un masaj mult mai bun decât cei văzători. Simt foarte bine musculatura, vasele de sânge, articulaţiile”, susţine Vasile Ilieş.
Trăieşte pentru şi din această meserie, iar recunoştinţa oamenilor îngrijiţi îi luminează viaţa. „Îmi place foarte mult ceea ce fac. Mă simt un om împlinit. Mă întâlnesc mereu cu pacienţi care îmi mulţumesc că i-am pus pe picioare”, spune bărbatul.

Medicii îi cer sfatul
Este unul dintre cei mai apreciaţi maseuri din Spitalul Judeţean Galaţi. Nu o dată s-a întâmplat ca medicii de la Secţia de Reanimare să vină să-i ceară sfatul.
„Masajul lor este deosebit de cel de întreţinere, deoarece este masaj medical. Pentru a se face acest tip de masaj, trebuie un anumit bagaj de cunoştinţe medicale. Nevăzătorii îşi iau foarte în serios meseria.
Suntem o echipă aici. Eu consider că sunt normali ca şi noi. Uneori nici nu ne dăm seama că ei nu văd. Efortul lor este foarte mare. Numai ca să ajungi la serviciu, mai dai peste oameni, mai cazi într-o groapă”, ne-a spus Alina Iacob, medic la secţia de

Reanimare
Soţia sa este tot nevăzătoare. Împreună au doi copii care sunt perfect sănătoşi. Are o fată studentă la medicină şi un băiat în clasa a patra. În familia sa lucrurile sunt împărţite. Soţia sa face mâncare, el face curat. Se descurcă bine. Copii îi ajută şi le sunt mereu aproape.

Pe chat cu orbii
În timpul liber îi place să vorbesc cu colegii din ţară la calculator ( ajutat de un soft care vorbeşte tot ce apare pe ecran), să se întâlnească cu prietenii şi să meargă la Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi, unde este vicepreşedinte.
Regretă că autorităţile locale nu ajută mai mult nevăzătorii. „Ar trebui puse şi în Galaţi semafoare sonorizate. Noi am făcut de mai multe ori cereri la Primăria Galaţi, dar ne-au spus că nu sunt fonduri necesare”, spune Vasile Ilieş.
25 de maseuri nevăzători
În judeţul Galaţi trăiesc peste 1.000 de orbi. Cei mai mulţi dintre ei au lucrat la Cooperativa meşteşugărească confecţionând ambalaje de carton, perii şi mături. Dar cooperativa s-a închis, aşa că o mică parte dintre ei s-au reorientat către meseria de maseur sau asistent fizioterapie. Restul sunt nevoiţi să trăiască din indemnizaţiile de handicap.

Sursa: adevarul.ro

o viata sanatoasa, un corp frumos

Cu toate suntem in cautarea unei pastile magice, care sa ne elimine celulita de pe fese si fund. Din pacate, trebuie sa mai cautam deoarece se pare ca pastila nu doreste sa fie gasita sub nicio forma.
Si pentru ca nu putem sta degeaba, asteptand sa scapam de celulita fara a face nimic, ar trebui sa ne gandim la posibilitatile de a elimina aceasta problema. Pe langa exercitii, masaje sau impachetari, dieta reprezinta unul dintre cele mai importante elemente care ne ajuta sa eliminam celulita. Un regim alimentar echilibrat combinat cu sport si masaj reprezinta cheia succesului impotriva grasimii de sub piele.
Apa – cea mai importanta sursa
Majoritatea nutritionistilor ne recomanda sa consumam minim doi litri de apa zilnic pentru un organism hidratat. Apa poate fi gasita si in unele alimente. Daca iti plac pepenii verzi, merele si castravetii este foarte usor sa atingi pragul de doi litri de lichide zilnic deoarece aceste fructe si legume contin foarte multa apa.
S-a dovedit stiintific faptul ca femeile care consuma mai multa apa prin consumarea fructelor si legumelor sunt mai slabe decat femeile care consuma apa provenita din lichide.
Ce alimente trebuie sa consumi?
a) Consuma alimente bogate in lecitina, aminoacizi, acizi grasi si antioxidanti pentru a imbunatati sanatatea, elasticitatea si aspectul pielii.
Alimente bogate in lecitina: oua, soia, conopida, alune si spanac;
Alimente bogate in acizi grasi: seminte de in, ulei de masline, nuci, ulei de peste;
b) Vitamina C este un alt dusman al celulitei deoarece este asociata cu sintetizarea colagenului (colagenul imbunatateste elasticitatea pielii). In plus, aceasta ajuta organismul sa arda cu 30% mai multe grasimi in timpul exercitiilor fizice. Consuma lamai, grapefruit, pepene, zmeura, mere, ardei rosii, broccoli, varza, conopida, spanac si salata verde.
c) Consuma suc de fructe sau legume. Renunta la legumele congelate si evita pe cat posibil fierberea, coacerea, prajirea sau orice alta metoda de gatit deoarece astfel isi pierd din nutrienti.
Din regimul alimentar nu ar trebui sa lipseasca rosiile, castravetii, morcovii, conopida, broccoli, ceapa, ciupercile, avocado, pepenele verde, afinele, murele, zmeura, grapefruit, lamaile, portocalele, varza, salata verde, ouale, branza, laptele si iaurtul degresat, pestele, puiul, uleiul de masline si nucile.
Ce alimente trebuie sa eviti?
Alimentele care iti fac rau sunt:
a) cofeina nu ar trebui consumata deoarece reduce efectul eforturilor tale de a scapa de celulita, retinand grasimea in organism. Cofeina poate fi folosita doar daca exista ca ingredient in cremele anticelulitice. In aceasta situatie, acest produs stimuleaza circulatia si fluxul sangelui;
b) alcoolul: toxinele care sunt consumate o data cu consumul de alcool au un impact negativ asupra organismului, in timp ce toate caloriile din alcool se transforma in grasime in corpul nostru. Alcoolul consumat in cantitati mari deshidrateaza corpul si nu ne ajuta deloc in lupta impotriva celulitei.
c) Evita sa mananci grasimi, sare in cantitati mari, prajeli, produse fast food, conserve, produse de patiserie, paine alba sau orez alb.

Iata ce ar trebui sa mananci in fiecare zi pentru a scapa de celulita:
Micul dejun:
- un ou fiert, 2 felii de paine integrala, suc de grapefruit sau portocale;
- fulgi de ovaz cu lapte degresat;
- iaurt degresat cu un mar si un pahar cu limonada.
Pranz:
- 4 cartofi fierti cu ulei de masline si somon fiert;
- piept de pui fiert cu salata de varza sau castraveti;
- salata de cruditati cu fructe de mare;
Cina:
- supa de tomate, piept de pui la gratar;
- salata de varza, conopida si castraveti si 100 de grame de carne de vita la gratar;
- peste la gratar cu lamaie si salata verde.
Pentru gustarile dintre mese iti recomand nuci uscate, fructe (portocala, mar, zmeura, afine, pepene verde) sau doua prajituri din ovaz.

mai multe detalii gasiti aici

sâmbătă, 15 octombrie 2011

REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII

REGIMUL DE SLABIRE - CATEVA PRINCIPII
1. Ai rabdare ! – Schimbarile nu apar peste noapte. Problema majoritatii oamenilor este nerabdarea cu care vor sa vada rezultatele. Daca incepi un regim bogat in carbohidrati, cu cantitate moderata de proteine, lipide foarte putine si sarac din punct de vedere caloric, iar scopul tau este sa slabesti, asteapta cel putin 21 de zile ca sa observi modificari vizibile.
2. Cunoaste exact ceea ce manânci ! – A stii valoarea nutritiva a hranei pe care o consumi, va face mult mai usoara decizia ce sa alegi si ce sa dai la o parte. E bine sa fii informat asupra continutului in calorii, grame de proteine, lipide si carbohidrati pentru cât mai multe alimente, astfel incât atunci când nu esti acasa si iti este foame sa poti alege exact ceea ce e potrivit pentru regimul tau.
3. Manânca constant ! – Incearca sa ai 4-5 mese pe zi. Daca esti genul care creste greu in masa sau te aflii intr-o perioada de definire, 5 mese pe zi reprezinta un plan bun. Acest mod de alimentare (o masa la fiecare 2-3 ore) inhiba depozitarea grasimilor si creste cantitatea de tesut muscular a organismului prin amplificarea absorbtiei nutrientilor.
4. Renunta la masuratori stricte ! – Daca nu este necesar sa mentii o anumita greutate, atunci poti lasa la o parte masuratorile. Foloseste procentul de tesut adipos al organismului ca semn al progresului pe care il inregistrezi urmând regimul. Când culturistii incearca sa creasca in dimensiuni, adesea devin descurajati când observa ca greutatea corporala nu creste rapid. Frecvent incep sa exagereze adaugând tot mai multe calorii in incercarea de a accelera progresul . La fel se intâmpla si când vor sa scada in greutate si nu reusesc; atunci incep sa renunte la prea multe calorii. Cel mai bine este sa se recurga la fotograbii sau la o persoana neutra care sa aprecieze progresul. Asta, pentru ca se stie : culturismul este un sport vizual ! Daca incep sa apara reliefurile musculare si adipozitatea a scazut, atunci probabil ca regimul functioneaza, chiar daca ultimele masuratori nu arata chiar asa cum le doreai.
5. Nu te supraalimenta ! – Stiu ca suna cam fara sens, dar multi culturisti care incearca sa creasca in masa incep sa exagereze consumând un numar mare de calorii, care in cele din urma sunt convertite in lipide. Mai exista culturisti care desi au un regim cu un continut lipidic foarte scazut se ingrasa, pentru ca au un aport excesiv de carbohidrati. Desigur, carbohidratii sunt necesari pentru antrenamentele grele si ajuta la refacere, dar odata ce corpul a absorbit ceea ce avea nevoie, excesul va fi rapid depozitat sub forma de grasime.
6. Nu copia regimul alimentar al nimanui ! – Chiar daca admiri mult un campion, gândeste de doua ori inainte de a adopta modul lui de alimentare. Noteaza in detaliu ceea ce consumi si cum reactionezi la diverse alimente si astfel vei reusi sa adaptezi regimul la necesitatile tale. Invata cât de mult de la altii, dar individualizeaza-ti regimul.
7. Aminteste-ti ca suplimentele nutritive nu reprezinta “solutia ideala” ! – Suplimentele nu reprezinta “scurtaturi” catre scopurile pe care ti le-ai stabilit inainte de inceperea regimului. Unii culturisti incearca sa arda grasimea luând carnitina si chromium, dar nu reusesc sa initieze procesul de metabolizare a lipidelor pentru ca nu scad suficient aportul de calorii. Altii utilizeaza creatina, glutamina sau aminoacizi cu lant ramificat pentru a creste in masa musculara, dar nu consuma suficiente calorii si proteine pentru a stimula organismul catre o balanta azotata pozitiva. Suplimentele pot fi folosite pentru a sustine un program nutritional, nu pentru a masca greselile si o slaba planificare.
8. Nu deveni sclavul unui regim strict ! – Unii sportivi renunta pentru ca s-au saturat de piept de pui si conserve de peste. Exista o multitudine de retete care fac ca regimul sa fie mai placut, trebuie doar sa aveti un pic de inventivitate.
9. Nu trebuie renuntat complet la lipide ! – Eliminarea completa a lipidelor dein regim si axarea exclusiva pe alimentatie  cu continut foarte crescut in proteine si aproape zero lipide (carne de curcan, peste si suplimente proteice) poate conduce la o diminuare a metabolismului lipidic si in consecinta la un retard de crestere. Un regim sarac in lipide, dar care include acizi grasi esentiali (gasiti in carnea de vaca, pui sau peste) este util pentru mentinerea cresterii si a metabolismului lipidic normal.
10. Nu face schimbari mari ! – Da sansa organismului sa metabolizeze firesc lipidele, astfel incât odata distruse, depozitele adipoase sa nu se mai poata reface.
 
  

duminică, 9 octombrie 2011

Doresti sa slabesti minim doua kg saptamanal?

Termenul “Celulita” a aparut prima data publicului larg in 1973 in revista pentru femei „VOGUE” ca subiect de ce multe femei dupa varsta de 18 ani sufera de celulita.

Cum arata celulita?

Celulita este un dusman mizerabil al frumusetii, armoniei si al starii de spirit. Daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza in mod ireversibil. Sunt 4 stadii de formare a celulitei:
Stadiul I: La inceput scade nesemnificativ tonusul pielii si tesutul subcutanat devine mai putin compact. Suprafata pielii este aparent neteda. Insa, daca este stransa in pliu pielea de pe coapse, se observa aspectul de portocala.
Stadiul II: Aspectul de coaja de portocala este evident si fara a strange pielea, mai ales in pozitia culcat. Apar gropite. Tonusul pielii scade continuu, pielea parca se ofileste. Adipocitele (celulele grase) se maresc in volum, dereglandu-se spatiul intre celule. Sangele circula mai greu spre piele. Apare un edem usor. Acest aspect inestetic exclude din garderoba pantalonii scurti, fustele scurte.
Stadiul III: In acest stadiu multe femei isi urasc corpul. O arie tot mai extinsa de piele capata un aspect respingator – cu o multitudine de noduli subcutanati, umflaturi si gropite. Fiecare adipocit (celula grasa) se poate mari in volum de pana la 50 de ori mai mare decat marimea sa initiala, inrautatind circulatia sangelui si a limfei. In acest stadiu celulita provoaca si probleme de sensibilitate a pielii. Daca nu se iau masuri, se pot dezvolta schimbari ireversibile.
Stadiul IV: (celulita grava) In final, pielea capata un aspect de movilite si desfigureaza corpul. Coapsele si picioarele incep sa semene cu un aluat dospit, care a fost gaurit intens cu degetul. Celulita in acest stadiu este o boala cu dereglari severe de circulatie, cu umflaturi masive, dilatarea venelor. Pielea devine dureroasa la atingere.
Masajul anticelulitic este considerat una dintre cele mai eficiente metode de a trata aceasta problema ce afecteaza majoritatea femeilor: celulita. Executat corect si regulat, masajul anticelulitic ajuta atat la eliminarea grasimilor din tesuturi, cat si la redarea elasticitatii pielii, imbunatatind totodata aspectul estetic.
Acest tip de masaj se executa pe zonele predispuse formarii tesutului adipos (coapse, fese, picioare, abdomen) folosind diferite creme anticelulitice, cele mai bune fiind cele pe baza de cofeina, parafina, salvie sau iedera, a caror substante active ajuta la indepartarea depunerilor excesive de grasime, avand actiune revigoranta, decongestiva si hidratanta, pentru redarea aspectului fin si catifelat al pielii.
Pentru efecte cat mai vizibile masajul anticelulitic trebuie combinat cu o alimentatie echilibrata, rationala, bogata in fructe si legume care vor ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, precum si cu exercitii fizice regulate.

Cum ne ajuta masajul anticelulitic?

Masajul anticelulitic mobilizează grăsimile din stratul celular subcutanat, contribuind la arderea acestora şi scăderea ţesutului subcutanat in exces. Prin activarea circulaţiei locale se induce un aport crescut de oxigen, fosfaţi, glucoză, trigliceride, acizi graşi liberi şi alţi nutrienţi, in special la nivel muscular, contribuind astfel la creşterea eficienţei mecanice, mai ales la nivel muscular.
Tineti cont de faptul ca masajul anticelulitic este contraindicat in cazul bolilor de piele, a varicelor, a fragilitatii capilarelor, in cazul unei sarcini si, deasemenea, nu trebuie facut in perioada menstruatiei.