duminică, 9 octombrie 2011

Doresti sa slabesti minim doua kg saptamanal?

Termenul “Celulita” a aparut prima data publicului larg in 1973 in revista pentru femei „VOGUE” ca subiect de ce multe femei dupa varsta de 18 ani sufera de celulita.

Cum arata celulita?

Celulita este un dusman mizerabil al frumusetii, armoniei si al starii de spirit. Daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza in mod ireversibil. Sunt 4 stadii de formare a celulitei:
Stadiul I: La inceput scade nesemnificativ tonusul pielii si tesutul subcutanat devine mai putin compact. Suprafata pielii este aparent neteda. Insa, daca este stransa in pliu pielea de pe coapse, se observa aspectul de portocala.
Stadiul II: Aspectul de coaja de portocala este evident si fara a strange pielea, mai ales in pozitia culcat. Apar gropite. Tonusul pielii scade continuu, pielea parca se ofileste. Adipocitele (celulele grase) se maresc in volum, dereglandu-se spatiul intre celule. Sangele circula mai greu spre piele. Apare un edem usor. Acest aspect inestetic exclude din garderoba pantalonii scurti, fustele scurte.
Stadiul III: In acest stadiu multe femei isi urasc corpul. O arie tot mai extinsa de piele capata un aspect respingator – cu o multitudine de noduli subcutanati, umflaturi si gropite. Fiecare adipocit (celula grasa) se poate mari in volum de pana la 50 de ori mai mare decat marimea sa initiala, inrautatind circulatia sangelui si a limfei. In acest stadiu celulita provoaca si probleme de sensibilitate a pielii. Daca nu se iau masuri, se pot dezvolta schimbari ireversibile.
Stadiul IV: (celulita grava) In final, pielea capata un aspect de movilite si desfigureaza corpul. Coapsele si picioarele incep sa semene cu un aluat dospit, care a fost gaurit intens cu degetul. Celulita in acest stadiu este o boala cu dereglari severe de circulatie, cu umflaturi masive, dilatarea venelor. Pielea devine dureroasa la atingere.
Masajul anticelulitic este considerat una dintre cele mai eficiente metode de a trata aceasta problema ce afecteaza majoritatea femeilor: celulita. Executat corect si regulat, masajul anticelulitic ajuta atat la eliminarea grasimilor din tesuturi, cat si la redarea elasticitatii pielii, imbunatatind totodata aspectul estetic.
Acest tip de masaj se executa pe zonele predispuse formarii tesutului adipos (coapse, fese, picioare, abdomen) folosind diferite creme anticelulitice, cele mai bune fiind cele pe baza de cofeina, parafina, salvie sau iedera, a caror substante active ajuta la indepartarea depunerilor excesive de grasime, avand actiune revigoranta, decongestiva si hidratanta, pentru redarea aspectului fin si catifelat al pielii.
Pentru efecte cat mai vizibile masajul anticelulitic trebuie combinat cu o alimentatie echilibrata, rationala, bogata in fructe si legume care vor ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, precum si cu exercitii fizice regulate.

Cum ne ajuta masajul anticelulitic?

Masajul anticelulitic mobilizează grăsimile din stratul celular subcutanat, contribuind la arderea acestora şi scăderea ţesutului subcutanat in exces. Prin activarea circulaţiei locale se induce un aport crescut de oxigen, fosfaţi, glucoză, trigliceride, acizi graşi liberi şi alţi nutrienţi, in special la nivel muscular, contribuind astfel la creşterea eficienţei mecanice, mai ales la nivel muscular.
Tineti cont de faptul ca masajul anticelulitic este contraindicat in cazul bolilor de piele, a varicelor, a fragilitatii capilarelor, in cazul unei sarcini si, deasemenea, nu trebuie facut in perioada menstruatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu