miercuri, 18 septembrie 2013

Chair-Massage- sanatate ascunsa



Prin masaj se poate reduce depresia, se poate ameliora o tensiune arteriala scazuta, dar de asemenea se poate imbunatati si o imunitate precara.

Intr-un studiu realizat anul trecut la Universitatea din Carolina de Nord, 53 de adulti perfect sanatosi au fost supusi la doua tipuri de masaj.
Unul dintre ele este masajul corporal bazat pe o tehnica de masaj suedez, adica se aplica subiectului manevre de presiuni moderate pe zonele cheie si atunci circulatia sangelui se imbunatateste si celula responsabila de stres scade, deasemenea creste si imunitatea organismului.
Cel de al doilea tip de masaj este mai mult o atingere usoara a punctelor principale a corpului. La subiectii care au primit acest tip de masaj s-a constantat ca nivelul de oxitocina a crescut, s-au ameliorat problemele sistemului imunitar si s-au redus inflamatiile corpului. Deasemenea s-a constatat ca tensiunea arteriala scazuta a femeilor a crescut treptat doar dupa 10 minute de masaj usor efectuat cu buricele degetelor in zona cervicala.
Conform acestui studiu este indicat ca cel putin de doua ori pe saptamana sa efectuati un masaj general usor pentru a creste serotonina din organism si a preveni depresia. Astfel veti fi surprinsi de cat de puternic poate deveni sistemul vostru imunitar.

Totodata este bine de stiut ca puteti beneficia de masaj si la serviciu. Cateva minute de masaj sunt ideale pentru a scapa de stresul acumulat de-a lungul zilei si bineinteles de a detensiona musculatura incordata datorita atentiei sporite. Echipa BestMasaj va sta la dispozitie, ne gasiti pe www.bestmasaj.ro la sectiunea http://bestmasaj.ro/contact.

luni, 16 septembrie 2013

Masajul Scalpului - important

Pielea scalpului are nevoie de oxigen!

Cu ajutorul unui masaj profesional la nivelul scalpului vom reusi sa activam microcirculatia si sa facilitam accesul de nutrienti la radacina firului de par. Totodata vom reusi sa reducem sau chiar sa eliminam multe dintre problemele pe care le poate avea parul nostru.

Masajul scalpului este o metoda eficienta de a ne ingriji parul si de a preveni caderea acestuia, aparitia matretii, iritarea sau sensibilizarea epidermei de la acest nivel.
Tehnica de masaj a scalpului provine din Japonia si consta in rularea cefei, rotatii concentrice, masare laterala, piscaturi, vibrare si drenaj. Fiecare miscare pe care o va executa specialistul va provoca un aflux de sange, care duce la oxigenarea si relaxarea scalpului. Masajul scalpului este complex si dureaza intre 10 si 20 de minute, in functie de tipul de scalp pe care il aveti. Astfel, este indicat sa se maseze zilnic parul uscat, de 3 ori pe saptamana parul normal si de 2 ori pe sapatamana, inainte de spalare parul gras (Atentie! Un masaj necorespunzator a acestui tip de par poate sa irite puternic glandele sebacee si astfel sa se agraveze hipersecretia seboreica).

Masaj in functie de tipul de scalp

Astazi, pielea capului poate fi rasfatata cu urmatoarele tipuri de masaj:
1. Relaxant, care este indicat tuturor tipurilor de par. Acesta ofera o sursa de frumusete si relaxare a firului de par. Prin acest masaj se invioreaza scalpul oferindu-va o senzatie de scalp usor si proaspat.
2. Intensificator este un masaj care ofera un plus de stralucire parului. Acesta este indicat parului cu tendinta de ingrasare rapida. Acest tip de masaj va ajuta la echilibrarea sebumului, curatarea si tonifierea scalpului.
3. Energizant este indicat scalpului uscat. Specialistul va folosi uleiuri hranitoare care vor hidrata usor pielea capului si prin miscarile de masaj va permite destinderea firelor de par.
4. Delicat. Acesta este un masaj usor specific scalpului sensibil si puternic iritat. Tehnica de masaj ofera o stare de bine si de relaxare indepartand stresul de zi cu zi.

BestMasaj recomanda Uleiul de Jojoba

Jojoba este de fapt o ceara extrasa din semintele de jojoba. Jojoba este o optiune buna pentru masajul scalpului, deoarece acesta are proprietati antibacteriene. Jojoba are o valabilitate foarte mare daca nu-l utilizati in mod regulat. Se absoarbe foarte bine in piele si de obicei, nu este iritant pentru piele. Uleiul de jojoba este extrem de matasos si astfel se absoarbe extrem de rapid in piele, deasemenea componenta acestuia se aseamana cu sebumul pe care il secreta pielea noastra.