luni, 20 ianuarie 2014

Tratarea durerilor cervicale -partea 1-

Tratamente pentru un gat puternic inflamat

 

1. Iti recomandam cateva exercitii lente. Spre exemplu, rotiti incet zona gatul intr-o miscare circulara, mai intai de la dreapta usor spre stanga si apoi repetati si in sens invers, pentru a ajuta sa se intinda muschii tensionati. Acest lucru poate fi destul de inconfortabil la inceput, dar in cele din urma prin consecventa si rabdare veti reusi sa detensionati muschii si sa atenuati durerea. Un alt exercitiu este sa miscati gatul lent inainte si inapoi, pana cand incepeti sa nu mai simti durere.

2. Puteti lua medicamente, cum ar fi ibuprofen, in cazul unei dureri acute in zona cervicala. Aceste medicamente ar trebui sa ajute la ameliorarea durerii de gat. Cu toate acestea, sa nu dati aspirina la copiii sub 18 ani fara indrumarea unui medic.

3. Faceti un dus cald, pentru a rula apa fierbinte peste gat, minim patru sau cinci minute. Indicat este sa tineti gatul cat mai drept.

4. Bucurati-va de o baie calda cu saruri de bai. Acestea pot ajuta la imbunatatirea circulatiei, calmeaza tensiunea musculara si reduce stresul. Spre exemplu, sarea amară poate fi utilizata intr-o baie calda. Sarea amara este formata din magneziu si sulfat. Este un remediu pentru mai multe afectiuni de sanatate, in plus are un puternic efect de relaxare a mintii. Magneziul ajuta la reglarea activitatilor a numeroase enzime, precum si la cresterea nivelului de serotonina din creier.

5. Folositi o compresa cu efect de incalzire pentru cinci sau zece minute, pentru a stimula fluxul sangvin de la nivelul gatului.

6. Folositi un pachet de gheata.
Puteti aplica pachetul de gheata infasurat intr-un prosop pe zona afectata, pentru cinci minute.

7. Puteti aplica un balsam pentru gatul inflamat. Balsamuri pot fi pe baza de plante, analgezice (de ameliorare a durerii) sau lubrefiante (pentru intensificarea circulatie sangvine). Spre exemplu puteti utiliza balsamul "Puterea Ursului", un balsam pe baza de plante, care ajuta la intensificarea caldurii din organism. Un alt balsam este cel de la Himalaya sau Diclofenatul, ambele pentru dureri, ce au efect de racire. Balsamurile se aplica pe ceafa prin miscari circulare, deasemenea puteti sa faceti un masaj cu acestea.

8. Daca durerea de gat este severa, atunci puteti utiliza un guler cervical pentru a-l sustine. Pentru a face acest lucru la domiciliu, spre exemplu puteti rula un prosop de baie in jurul gatului, astfel incat baza craniului sa stea pe partea de sus a prosopului. Incercat sa stati intr-o pozitie confortabila. In cazul in care durerea este severa incercati sa mergeti la un specialist.
9. Incercati sa faceti un masaj specialist. Consultati-va cu medicul dumneavoastra de recuperare medicala inainte de a face masajul pentru ca de cele mai multe ori se necesita pe o perioada mai lunga de timp. Masajul intensifica musculatura si imbunatateste circulatia sangelui.
10. Incercati acupunctura, care poate fi eficienta in durerile de gat cronice. Acupunctura poate oferi intensitate in interiorul muschilor din zona cervicala.
11. Puteti incerca hidroterapia sau terapie cu apa, care poate fi deasemenea foarte eficienta.Hidroterapia se poate face si la domiciliu sub dus, e un alt fel de masaj. Trebuie sa tineti gatul sub apa calda intre trei-patru minute. Apoi, tineti gatul sub apa rece timp de 30 de secunde sau un minut. Se repeta aceasta procedura de cate ori este necesar.

12. Incercati un masaj cu diferite uleiuri esentiale sau cu alcool. Uleiurile esentiale, cum ar fi lavanda, arbore de ceai sau uleiuri citronela au proprietati de vindecare si de stimulare a respiratiei. Alcool-ul frecat pe zona dureroasa este rece la inceput si treptat devine tot mai cald. Acesta are acelasi efect ca si unele balsamuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu