luni, 10 februarie 2014

Exercitii pentru coloana vertebrala - partea 2

11. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp
si cu genunchii indoiti, cu talpile pe saltea vom trage ambii genunchi la piept, vom prinde cu mainile coapsele, apoi vom intinde varfurile picioarelor ridicand gambele in sus.

12. In pozitie sezut pe saltea si cu picioarele intinse, cu mainile la ceafa vom trage capul in jos.

13. Tot in pozitie sezut pe saltea cu picioarele intinse, mainile in spate, palmele pe saltea vom lasa capul pe spate si relaxam, apoi lasam capul in fata – jos si relaxam.

14. Patrupedie, adica “PISICUTA” (in pozitia 4 labe) vom trage fundul in spate spre calcaie.

15. In aceeasi pozitie, patrupedie, cu fundul pe calcaie, palmele pe saltea la nivelul genunchilor vom trage barbia spre capul pieptului si arcuim spatele spre sus.

16. Pastram pozitia de patrupedie de unde arcuim spatele spre tavan, apoi revenim cu spatele la orizontala (daca este posibil coboram trunchiul spre orizontala).

17. Tot din pozitia patrupedie cu sprijin pe palme sau antebrate vom duce un picior in spate cu indoirea celuilalt.

18. Patrupedie cu sprijin pe antebrate si degetele incrucisate vom aseza capul pe saltea si il vom rula spre fata impingand trunchiul spre fata.

19. In pozitia “pe vine”, cu mainile intre genunchi si palmele pe saltea vom lasa fundul in jos pana atinge salteaua cu calcaiele.

20. Sezut pe scaun, cu mainile in jos pe langa corp vom duce mainile prin lateral sus, apoi le intindem spre tavan, revenim relaxand intai cu umerii, apoi coboram mainile prin lateral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu