duminică, 12 ianuarie 2014

Cateva sfaturi pentru a fi mai sanatos si mai productiv la birou


Sanatatea poate afecta performanta la locul de munca

In acest scop medicii recomanda cate o pauza de 10 minute la fiecare 50 de minute de exercitiu mental intens. Aceasta este necesar pentru a pastra creierul la o “performanta optima”. A te ridica de la birou nu este intotdeauna o optiune, mai ales pentru antreprenorii ocupati.

Daca totusi doriti sa dati tot ce e mai bun la serviciu atunci poti sa urmezi acesti pasi pentru a fi sanatosi si productivi chiar si atunci cand sunteti legati de birou chiar o zi intreaga.

1. Stimuleaza-ti sistemul imunitar consumand apa cu lamaie.
O jumatate de lamaie proaspat stoarsa intr-un pahar cu apa va ajuta ficatul sa metabolizeze toxinele mai eficient, minimizand balonarea digestiva, gazele, constipatia si durerile corpului. In plus, lamaia are un parfum inaltator, care te face sa te simti plin de energie.

2. Imbunatateste-ti postura cand stai pe scaun
O postura necorespunzatoare impiedica fluxul de sange care ajunge catre sistemul nervos si organele interne. Postura necorespunzatoare poate provoca dureri de spate, de gat, dureri de umeri si de cap, care duc la o concentrare slaba. Asigurarea unei pozitii corespunzatoare va accelera livrarea oxigenului proaspat catre creier, pentru o claritate mentala.

3. Consuma gustari bogate in proteine
Proteinele pastreaza zaharul din sange stabil, prevenind suisurile si coborasurile acestuia, care provin din consumarea unei cantitati mari de carbohidrati la orele de masa. Inlocuieste cafeaua si cornul cu gustari bogate in proteine, cum ar fi migdale, fructe, iaurt simplu, humus si legume. Poti evita zaharurile rafinate pentru a-ti asigura performante mentale optime pe tot parcursul zilei.

4. Bea mai multa apa decat crezi ca ai nevoie
Band suficienta apa iti mentii creierul si muschii hidratati. Cu totii am auzit ca ar trebui sa bem 2 litri de apa zilnic, dar aceasta cantitate nu se potriveste tuturor, iar cantitatea trebuie sa creasca atunci cand faceti exercitii fizice.

5. Fa intinderi atunci cand stai la birou
A lua o pauza pentru a face unele intinderi imbunatateste circulatia, permitand livrarea oxigenului proaspat catre creier minimizeaza tensiunea din umeri cunoscuta pentru dureri de cap.
De exemplu: stai cu spatele drept, indoaie cotul ajungand la mana dreapta prin partea din spate a capului, prin zona din spatele urechii stangi si adu barbia spre umarul drept. Mentine pozitia timp de 30 de secunde si repeta pe partea cealalta. Aceasta intindere relaxeaza muschii din partea din spate a capului, muschi care daca sunt tensionati provoaca migrene si dureri de cap.
Poti apoi intinde gatul si partea superioara a spatelui, se duc ambele maini in partea din spate a capului si, in timp ce iti pastrezi spatele drept, iti impingi capul spre inainte.
O alta intindere ar fi ca sa iti duci mana dreapta pe soldul drept, apoi ridica bratul stang catre tavan. Apleaca-te lateral de la talie spre dreapta pentru a intinde muschii oblici. Repeta si pe partea cealalta. Aceasta intindere deschide cutia toracica pentru a maximiza circulatia aerului in plamani.
 
6. Masaj la birou
Poti apela la sedinte de masaj la birou. Se stie ca masajul favorizeaza inceperea unui proces de vindecare, iar efectuarea lui corecta duce la o stare de echilibru. Realizarea acestui proces cu succes se datoreaza in mare parte permanentei comunicarii dintre asistentul medical şi pacient. Comunicarea este importanta, pentru ca in acest mod asistentul medical poate sa ii insufle pacientului increderea in sine si sa ii explice modul in care masajul actioneaza, facandu-l totodata sa inteleaga ca doar printr-o buna colaborare se va ajunge mai repede la efectele dorite. Pentru mai multe informatii va astepta pe site-ul nostru http://www.bestmasaj.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu