marți, 21 ianuarie 2014

Tratarea durerilor cervicale -partea 2-


Sfaturi ca sa evitam inflamarea zonei cervicale


1. Incercati sa dormiti in mod corect ca sa evitati torticolis sau durerile de gat de la un pat dur.
Evitati sa dormiti cu fereastra deschisa chiar daca afara este foarte cald, deoarece in timpul verii, in mijlocul noptii temperatura scade brusc, iar aerul rece determina muschii gatului sa se intareasca si astfel apar crampele.
Dormiti cu suficiente, dar nu prea multe perne. Oamenilor carora le place sa doarma pe stomac ar trebui sa dorma cu cel putin o perna, deoarece poate surveni torticolis. Astfel, atunci cand persoana va incerca sa respire va fi necesar sa incline capul la 90 de grade pentru a inspira aer. Iar oamenilor carora le place sa doarma pe spate nu ar trebui sa abuzeze de prea multe perne, deoarece acest lucru poate crea un unghi ascutit destul de inconfortabil intre gat si umeri de-a lungul somnului.
Deasemenea, incercati sa luati masuri de precautie, dupa o activitate neobisnuita si solicitanta. Spre exemplu, multi oameni pot face activitati de gradinarit, noi exercitii la sala de forta, sau activitati de ce presupun miscare intensa si astfel sa intervina torticolis. Daca stiti ca ati facut ceva care va pune la risc de torticolis, atunci masati gatul, faceti diferite exercitii specifice si faceti o baie calda inainte de culcare.

2. Asigurati-va ca aveti un scaun ergonomic corect la serviciu. Daca lucrati mai multe ore la un birou, atunci poate doriti sa va asigurati ca mediul de lucru este optim si nu va solicitati fara sa fie nevoie muschii din zona cervicala. In acest scop pastrati-va picioarele pe podea. Acest lucru va depinde de cat de inalt sau jos va trebui sa va setati scaunul la locul de lucru.
Apoi, incercati sa va schimbati postura in mod regulat, deoarece stand doar intr-o singura pozitie pentru perioade lungi de timp nu este tocmai adecvat pentru sanatatea muschilor dumneavoastra. Spre exemplu poti sta in pozitie verticala, apoi usor aplecat, in pozitie inclinata perioade scurte de timp, sau chiar pe spate in momentele de relaxare. La fiecare ora incearcati sa luati cate o pauza de 5 minute, iar daca aveti posibilitatea puteti sa va plimbati in acele clipe.

3. Practicati diverse tehnici de relaxare. Incercati yoga, unde puteti invata cum sa respirati corect, sau innotul, sau orice sport va place si va departeaza de viata agitata de zi cu zi.  mediteze, concentrându-?i aten?ia departe de via?a ta agitata, ocupat, ?i fa?a de statele interioare.
In cazul in care durerea de gat va este cauzata de catre stresul emotional puteti practica meditatia. Iata un exercitiu, care dureaza doar trei minute si poate fi executat de oricine: timp de un minut constiinta voastra se concentreze pe ceea ce se intampla cu dumneavoastra la acel moment, analizati-va gandurile si emotiile fara a le controla. Apoi, timp de alt minut concentrati-va atentia pe respiratie, inspirati si expirati profund. Observati-va ce parte a corpului este cel mai contienta de respiratie. Si pentru un ultim minut extinde constiinta de la cap pana la degete, de la degete pana la picioare, de la firele de par pana in afara corpului dumneavoastra, daca este posibil.

4. Eliminati factorii de stres fizic si emotional din viata dumneavoastra.
Stresul emotional poate avea un efect ciudat asupra sanatatii dumneavoastra fizice si unii medici sustin chiar ca stresul emotional poate provoca dureri fizice groaznice.
Gasiti modalitati naturale si sanatoase de a scapa de stres dinn viata dumneavoastra. De exemplu efectuati exercitii in mod regulat, innot, alergare, ciclism, alpinism, care sa va faca sa exersati regulat si sa va faca sa va simti vii. Fa din asta o rutina prin care corpul tau se va simti mai bine si mintea se va simti mult mai relaxata. Nu va pedepsiti pentru ca va doare, ci incepeti sa gasiti motive pentru a va iubi tot mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu