duminică, 26 ianuarie 2014

Relaxarea ochilor obositi

 

Stim cu totii cat de important este de a mentine sanatos corpul nostru si de aceea practicam diverse sporturi, cum ar fi de a merge la sala de sport, de a face jogging sau poate innot. Dar, stiați ca aveti posibilitatea de a face exercitii pentru a va relaxa si a va pastra cat mai sanatosii si ochii?

Prin diverse exercitii va puteti mentine cat mai sanatosi ochii si astfel, puteti sa reduceti oboseala lor. Iata cativa pasi pentru a va relaxa ochii si a mentine un nivel bun al vederii in timpul zilei de lucru:


1. In zona temporara a capului sau la tample se gaseste un punct reflexogen responsabil cu durerile de cap si cu inrosirea ochilor nostri. Pentru a scapa de aceste dureri este indicat sa aplicam o presiune cu degetul aratator si cu cel mijlociu unite in dreapta si in stanga simultan, timp de 3-5 secunde, apoi se elibereaza. Se repeta aceasta tehnica pana cand dispare tensiunea.

2. Un exercitiu pentru a detensiona musculatura ochilor este sa va uitati sus si jos, ca apoi sa reveniti cu privirea in miscari circulare. Se practica aceste exercitii de 2- 3 ori pe zi. Ele ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si slabeste rigiditatea musculara din jurul ochilor.

3. In partea de jos a ochilor exista un vas de sange responsabil de ameteli si de inrosirea ochilor. Pentru a scapa de acest simptom este necesar sa privim inainte si sa incerc sa ne imaginam ca impingem usor ceva drept in fata.

4. In coltul interior al ochilor exista un punct reflexogen responsabil de oboseala excesiva. Pentru a relaxa este indicat sa presam cu degetele aratatoare simultan, timp de 2-3 secunde, apoi sa eliberam. Repetam acest lucru pana ne simtim mai bine.

5. Util in procesul relaxarii este sa masam cu degetele aratator si mijlociu unite in partea de jos a ochiului prin tragerea pielii usor dinspre interior spre exterior, apoi prin miscari circulare. Astfel, vom reusi sa mutam presiune sau chiar sa dispara treptat.

6. Si ceea ce este cel mai important in relaxarea ochilor nostri este sa dormim cel putin 7 ore in fiecare seara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu