marți, 19 martie 2013

Un SPA adevarat la tine la birou

Masajul are un efect psihologic clar, intrucit masajul trezeste simtul tactil, simtul primar al corpului, el aduce oamenii aici si acum si ii indeparteaza de tensiunea generata de preocuparea constanta a mintii cu probleme. De asemenea, detensionarea musculara poate conduce la eliberarea de emotii reprimate.

Durerile de cap, insomnia, tulburarile digetive inclusiv constipatia, artrita, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt cateva dintre problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj la birou (chair massage).

Importante intr-un SPA Mobil direct la tine la birou sau la domiciliu sunt: meloterapia, aromaterapia, reflexoterapia si cromoterapia.

I. Meloterapia


Meloterapia sau tratamentul cu muzica este binecunoscut in secolul XXI. Nu este ceva scump, nu este ceva sofisticat, nu este ceva de lux. Acum este la indemana oricui.Si intr-un SPA Mobil clientii vor gasi linistea, calmul si echilibrul psihic si fizic.

Terapia prin muzica este o forma de tratament folosit de catre medicina alternativa. Aceasta a fost folosita de mii de ani in scopuri terapeutice atat in India, cat si in Grecia Antica, dandu-si seama ca muzica afecteaza oamenii intr-un fel sau altul. Grecii credeau ca prin intermediul muzicii sau a sunetelor s-ar putea purifica organismul.

Meloterapia se bazeaza pe faptul ca prin tonuri diferite sau prin vibratii se efectueaza un fel de masaj interior, deoarece trupurile noastre sunt compuse in mare parte din apa, care este raspandita cu ajutorul undelor sonore echilibrat in tot organismul.

II. Aromaterapia


Masajul si aromaterapia sunt cele mai eficiente moduri de a-ti relaxa organismul. Pachetul "masaj si aromaterapie" se poate explica printr-un fel de atingere grijulie, care este o forma de arta in sine, combinata cu un amestec de uleiuri esentiale. Astfel, clientul va primi un sentiment sporit de relaxare si bunastare. Prin aromaterapie se inmultesc si endorfinele (celulele responsabile cu fericirea).

Uleiurile esentiale sunt amestecate cu uleiuri vegetale (cum ar fi cel de migdale sau jojoba) si prin miscari circulare de masaj ajung in corpul nostru prin piele si plamani. Uleiurile esentiale sunt molecule mici si extrem de liposolubile, ceea ce faciliteaza trecerea prin piele a celulelor subiacente direct in capilarele sangvinice. Masajul si Aromaterapia este una dintre cele mai eficiente modalitati de a reduce stresul si de a spori fortele vitale.

III. Reflexoterapia


Reflexoterapia este o metoda prin care se urmareste vindecarea unor boli prin folosirea anumitor reflexe din talpa clientului. Un maseur profesionist se foloseste doar de simturile sale pentru a trata afectiunile grave ale depresiei, ale defectiunilor corporale, ale unei vieti nesanatoase pe care o duc atat de multe persoane. 

Masajul favorizeaza cresterea nivelului de oxitocina, care este hormonul fericirii. Aceasta induce calmul, normalizeaza tensiunea arteriala, mareste receptivitatea sexuala, faciliteaza procesul de invatare, scade sensibilitatea la durere si imbunatateste raspunsul sistemului imunitar.

IV. Cromoterapia


Psihologul Daniel C. Muntean afirma: Armonia coloristica are efect asupra noastra, la fel cum au efect muzica si sunetele armonioase. Culorile si combinatiile de culori ne ilumineaza si ne inspira, ne redau libertatea respiratiei si ne vindeca. Dar tot ele ne pot ingrijora si deprima sau chiar ne pot imbolnavi. Cine a incercat sa doarma pe asternuturi de pat violet sau negre stie la ce ma refer. Priviti in jur si observati, cat de mult influenteaza culoarea unui lucru, luarea unei decizii sau aparitia unui sentiment in viata cotidiana. Cat de des nu mancam, de fapt mustarul, ci culoarea lui galbena, nu salata, ci culoarea ei verde. Cat de des comportamentul nostru e determinat de culoarea hainelor celor langa care ne aflam, de culoarea alimentelor, a masinilor, etc. Cat de des alegem dimineata o haina in functie de culoarea ei. Priviti si observati!

1. Rosul activeaza ficatul si sprijina producerea de globule rosii.Rosul ca element al dezintoxicarii si eliminarii toxinelor elibereaza corpul de constipatie si are efect favorabil in cazul deficientei de fier.Culoarea rosie ajuta in caz de raceala si frisoane. Este util de asemenea pentru tratamentul impotentei, sterilitatii, starilor de astenie si starilor de teama.

2. Galbenul stimuleaza sucurile digestive si ajuta in cazul tulburarilor digestive si constipatie. Galbenul este eficace in cazuri de depresie, difunctii hepatice si sistem limfatic.

3.Persoanele nelinistite ar trebui sa poarte imbracaminte portocalie, insa in combinatie cu alte culori. ajuta in cazuri de anorexie.

4. Pentru europeni, culoarea roz reprezinta copilaria fericita, iubirea neprihanita si inocenta, Simbolistic, reprezinta semnul iertarii si al prieteniei. In cazul copiilor s-a observat ca stimuleaza creativitatea si sentimentul de protectitie materna.

5. Verdele influenteaza hipofiza si are functie de reglare a metabolismului. Este util pentru tratarea unei game foarte largi de afectiuni cum ar fi hipertensiunea, cancerul, sifilisul, tulburarile cardiace, ulcerul, durerile de cap.  Este benefic si linistitor pentru ochi.

6. Albastrul are efect racoritor general, de aceea poate fi folosit in cazuri de febra si arsuri ale pielii, stimuleaza imunitatea fiind indicat ca adjuvant in tratarea bolilor infectioase ale aparatului genital. Albastrul calmeaza,linisteste si deschide mintea gandurilor creatoare neinfluentate din exterior.

7. Indigoul influenteaza ochii, nasul si urechile, violetul are efectul de a purifica sangele si de a stavili pofta exagerata de mancare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu