miercuri, 6 martie 2013

Chair massage si uleiul de menta

Legenda uleiului de menta


Uleiul esential de menta este obtinut din partile aeriene ale speciei Mentha Piperita (care face parte din familia Lamiaceae), care contine mentol, mentona, mentofuran si izomentona.

Ca si multe alte plante, menta le-a fost cunoscuta anticilor greci, romani si egipteni. Legenda spune ca zeul intunericului Pluto s-a indragostit nebuneste de frumoasa nimfa Mentha. Geloasa, sotia sa zeita Persephona a urmarit-o pe nefericita fata si a ingropat-o in pamant. Pluto impresionat de suferinta nimfei a transformat-o apoi in planta frumos mirositoare care ii poarta numele.


Beneficiile uleiului esential de menta!


Principalele proprietati ale acestui ulei sunt: stimulent digestiv; antiemetic; antidiareic; antispastic; carminativ; antiinfectios; antiinflamator; coleretic-colagog; decongestionant; expectorant; antipruriginos; insectifug.

Este recomandat in vindecarea/ imbunatatirea:
- afectiunilor aparatului respirator (raceala, gripa,rinita, sinuzita, bronsita, astm, tuse);
- afectiunilor aparatului digestiv (indigestiei, digestie lenta, balonare, colici, dischinezie si colica biliara, enterocolita, toxiinfectii alimentare, rau de miscare);
- afectiunilor aparatului urinar (cistite, prostatite, colice renale);
- afectiunilor aparatului nervos (oboseala pe fond nervos, migrene, stres, depresie, nevralgii);
- afectiunilor cutanate (eczeme, urticarie, prurit, intepaturi de insecte).

Uleiul de menta este foarte uzat de catre terapeuti de aromaterapie. De obicei, 1-2 picaturi de ulei esential se amesteca cu 10 ml ulei gras (masline, sambure de struguri, floare-soarelui, migdale dulci, jojoba, susan, etc.). Pentru a relaxa organismul cat mai eficient, atunci dupa masaj uleiul nu trebuie indepartat prin spalare timp de 6-8 ore. Pentru mai multe informatii puteti contacta echipa BestMasaj. Datele de contact le gasiti aici http://bestmasaj.ro/contact.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu