luni, 18 martie 2013

Arta Masajului Ayurvedic!

Despre Masajul Ayurvedic


Ayurveda inseamna "Stiinta Vietii"! Medicina ayurvedica este originala din India (aproximativ 3000 de ani in urma) si se considera ca trupul este inseparabil de minte. Obiceiurile unei alimentatii sanatoase si echilibrate, precum si masajul (care este vazut ca un fel de "chirurgie" ce este realizata doar cu mainile) sunt considerate elementele esentiale pentru a preveniri orice tip de boala.

Regulile masajului Ayurvedic pot fi gasite in textele antice care stau la baza medicinii ayurvedica: Sushruta si Charaka Samhita. Scopul sau principal este de a restabili echilibrul natural in organism, precum si sa mentina sanatatea fizica si mentala. Aceasta practica este considerata o modalitate foarte eficienta de a combate stresul. Deasemenea este si un ajutor in tratarea bolilor. Protejeaza zonele vitale ale corpului (numite in India Marma) mentinandu-le in stare buna si reuseste sa imbunatateasca imunitatea naturala a organismului. Putem spune ca masajul Ayurvedic este un remediu ideal de ingrijire alternativa sau traditionala.

Primul masaj Ayurvedic!


Inainte de o sesiune de masaj este important ca terapeutul sa se informeze despre conditia fizica a clientului, (de exemplu: daca sufera de orice tip de tulburare cronica, daca a realizat operatii recent). In general, orice detaliu care poate afecta starea de sanatate a clientului poate fi de real ajutor, deoarece se personalizeaza tratamentul in functie de cerintele organismului clientului.

O sesiuni de masaj Ayurvedic dureaza aproximativ 40 - 60 de minute si este, desigur, favorizat de conditiile si mediul in care se desfasoara activitatea. Indispensabil pentru a se lucra pe corpul clientului este nevoie ca acesta sa fie relaxat si trupul sa fie intins adecvat, de aceea se va folosi o masa de masaj speciala.

Pentru a avea un rezultat cat mai bun in timpul unui tratament de masaj ayurvedic este indicata linistea, calmul, iar spatiul unde se desfasoara activitatea sa fie corespunzator incalzit si luminat (sa fie o lumina cat mai slaba pentru a relaxa ochii), deasemenea se poate raspandi in incapere esente naturale de plante. Cei mai multi terapeuti folosesc si muzica de relaxare cu mantre indiene (mantrele sunt cuvinte vechi, considerate sacre, care produc un efect calmant asupra mintii).

Deasemenea, Ayurveda face uz si de "reflexoterapie". In conformitate cu aceasta tehnica, fiecare punct de pe talpa piciorului este conectat (prin intermediul unui terminatiil nervoase) la organele corpului uman. Manipularea intr-un mod adecvat a punctelor exacte din talpa piciorului ating zonele afectate de stres din organism, chiar si a zonelor interne.

Proprietatile masajului Ayurvedic!


Cele mai importante proprietati ale acestei vechi arte de masaj sunt:
- activarea circulatiei sangvine si a fluxului limfatic;
- efect benefic asupra coloanei vertebrale;
- efect tonic asupra muschilor;
- impact pozitiv asupra starii psihologice a persoanei;
- reechilibrarea nivelului de hormoni;
- imbunatatirea schimbul de fluide corporale prin simpla eliminare a toxinelor;
- actiuni concrete asupra sistemului nervos (acest masaj este capabil sa calmeze nervii si toate tulburarile legate de tensiune, anxietate si nervozitate);
- actiune pozitiva asupra insomnie, durerilor de cap, oboselii generale si a digestiei;
- eficient pentru entorse, contracturi, dureri musculare, crampe si edeme ale membrelor;
- benefic pentru femeile gravide (deoarece elimina durerile de spate si regleaza circulatia sangelui in organism).

Contraindicatii!


Masajul Ayurvedic este contraindicat atunci cand este vorba despre o durerea sau inflamatie acuta. In acest caz trebuie sa se astepte 24 de ore inainte de a se masa zona traumatizata, astfel lasandu-se timp pentru a se reduce inflamatia.

Deasemenea acest masaj este contraindicat, daca suferiti de hipertensiune arteriala sau cardiaca (totusi, cel mai bine este sa verificati mai intai cu medicul dumneavoastra in cazul unor probleme circulatorii grave).

O alta contraindicatie sunt ranile deschise care nu trebuie sa fie masate. Se evita masajul ayurvedic si daca suferiti de infectii fungice sau alte boli de piele infectioase (pentru a se evita riscul de infectare a altor persoane).

In orice caz, regula de baza este sa va amintiti daca suferiti de ceva special si sa solicitati sfatul medicului dumneavoastra sau a unui terapeut profesional, pentru a putea beneficia in totalitate de efectele miraculoase ale masajului ayurvedic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu