duminică, 3 februarie 2013

Importanta masajului cervical!


Haideti sa descoperim ce este acest masaj!

 

In general masajul este o prelucrare metodica a partilor moi ale corpului,  prin actiuni manuale sau mecanice, in scop fiziologic sau curativo profilactic. 

Actiunile manuale ale masajului sunt cunoscute sub numele de manevre, manipulari sau procedee si constau intr-un ansamblu de  miscari specifice.
Aceste miscari pot fi de alunecare a mainilor pe suprafata corpului; de apasare; de strangere si stoarcere a tesuturilor moi; de lovire usoara si ritmica si de scuturare.

Prin masaj se urmareste intretinerea corporala, pastrarea sanatatii si a bunei functionari a organismului. Se previne aparitia unor tulburari functionale induse de stres si a unor traumatisme ale aparatului  locomotor.

Ce manevre se folosesc in masajul cervical?

 

Pentru executarea rationala a masajului gatului este nevoie sa verificam cele 2 regiuni ale sale, ce-a anterioara si ce-a posterioara, care se deosebesc intre ele prin forma structura si functii.

 

Masajul regiuni anterioare a gatului 

 

Este indicat destul de rar, iar atunci cand totusi se aplica masajul acestei regiuni se executa dupa o tehnica mult simplificata constand din: netezire, frictiune framantat si vibratii. Masajul regiuni anterioare a gatului influenteaza direct elementele anatomice locale si indirect organele fetei si capului.

 

Acest masaj poate fi indicat in relaxari musculare si stimulari functionale a organelor locale . Prin masaj se trateaza cicatricele inestetice ce se formeaza dupa arsuri, traumatisme si chiar interventii chirurgicale. Acest masaj poate fi asociat cu mobilizarea metodica a gatului care se face activ, pasiv sau cu rezistenta.

 

Masajul regiuni posterioare a gatului

 


Masajul regiuni posterioare a gatului se executa din pozitia sezand pe un scaun scund cu fruntea sprijinit inainte pe un plan potrivit de inalt. Manevrele folosite pentru masajul cefei sunt netezirea, alunecarea, frictiunea si famantatul.

Care sunt contra indicatiile masajului cervical?



1. boli acute, infectioase (bolile copilariei: hepatita, dezinterie);
2. infectii si inflamatii ale pielii (furunculoza, piodermitele, eczemele psoriazisul);
3. bolile parazitare (raie, scavie);
4. boli ale oaselor si articulatiilor (artritele si osteomelitele);
5. boli infectoase acute: tbc, tbc osteoarticulari;
6. boli vasculare: tromboflebite, echimoze;
7. boli hemoragice: inflamatia acute ale organelor abdominale;
8. in ulcer gastric si duodenal;
9. in bolile psihice cu caracter excitabil si confuzional;
10. in sarcina (in primele luni se evita masajul abdominal si lombar) in ebrietate;
11. in toate tipurile de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu