Uleiuri de masaj sunt extrem de necesare pentru o sedinta de masaj
Uleiurile de masaj sunt cea mai buna metoda de a multiplica efectele minunate ale unei sesiuni de terapie de masaj. Majoritatea terapeutilor folosesc uleiuri de calitate pentru a fi cat mai eficiente. Alegerea uleiurilor potrivite este o sarcina triviala, daca nu avem cunostiintele minime din domeniu.
La masaj uleiul ajuta la o alunecare usoara pe pielea subiectului, fara iritari superficiale produse in cazul uleiurilor neadecvate sau de proasta calitate. Prin miscari de netezire, de frictiune si de framantare corpul clientului este stimulat de componentele active prezente in uleiuri esentiale. Deasemenea uleiurile esentiale se vor dispersa in aer, iar clientul le va inhala. Elementele active vor trece apoi in sange prin plamani si vor actiona in calitate de medicamente naturale.
De ce sa folosim uleiurile de masaj
Uleiurile ofera elementele nutritive pentru piele si pentru a imbunatati starea de sanatate a pielii. Uleiurile de masaj nu numai ca pot intensifica experienta oferita de aromoterapie, dar si permite o mai mare usurinta de miscare asupra corpului. Deasemenea, multe dintre uleiuri de masaj contin proprietati de vindecare pentru orice, de la eruptii pana la artrita.
Una dintre cele mai mari provocari in a lucru cu uleiul de masaj este iritarea pielii la clientii extrem de sensibili sau alergeni. Desi exista unele tipuri de uleiuri de masaj care sunt mai blande pe piele si care sunt si preferat de catre profesionisti pielea fiecarui client este diferita. Ceea ce functioneaza excelent pentru un client poate provoca reactii alergice la un alt. Este foarte important sa cunoastem proprietatile uleiurilor pentru a nu aparea efecte nedorite asupra clientilor.
Senzatia de gras dupa un masaj este ceva nedorit de catre client, mai ales in cazul in care grasimea va ajunge pe hainele lor. Din acest motiv, multi terapeuti de masaj prefera uleiurile care se absorb rapid si usor in piele.
Depozitare si durata de valabilitate sunt importante. Uleiurile cu un nivel ridicat de vitamina E si cele care au fost presate la rece se pot stoca pe perioade lungi de timp fara conditii exceptionale. Pentru toate celelalte tipuri de uleiuri, adaosul de vitamina E si de depozitare intr-un loc racoros si uscat pot ajuta la cresterea termenului de valabilitate.
Dintre uleiurile de baza, uleiul de migdale dulci tinde sa fie preferat de catre majoritatea terapeutilor de masaj. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este derivat din migdale, deci nu este bun pentru persoanele cu alergii la migdale. Cu toate acestea, este unul dintre produsele cele mai ieftine de pe piata si rata de absorbtie pentru piele este cea mai mare si nu va lasa urme pe haine sau scaune.
Uleiurile de baza
Cu toate acestea, exista optiuni nenumarate de uleiuri de baza pe piata. Multe companii ofera o baza generica de uleiuri de masaj, in timp ce altii vand uleiuri specifice (cum ar fi: de floarea soarelui, de jojoba, de caise si multe altele). Fiecare dintre acestea au proprietati de vindecare si sunt utilizate de catre multi terapeuti de masaj depinde de clientii pe care ii au si de alergiile si gradul lor de sensibilitate.
Uleiurile esentiale sunt orice uleiuri care sunt derivate din plante, inclusiv arbori, radacini si seminte. Acestea sunt de obicei adaugate in cantitati mici in uleiul de baza pentru a se creea aromoterapia dorita. De exemplu, lavanda si ulei de musetel pot fi adaugate pentru a oferi un miros relaxant sau, atunci cand sunt combinate, ele pot fi folosite pentru a trata eczemele.
Uleiurile esentiale
Uleiurile esentiale sunt orice uleiuri care sunt derivate din plante, inclusiv arbori, radacini si seminte. Acestea sunt de obicei adaugate in cantitati mici in uleiul de baza pentru a se creea aromoterapia dorita. De exemplu, lavanda si ulei de musetel pot fi adaugate pentru a oferi un miros relaxant sau, atunci cand sunt combinate, ele pot fi folosite pentru a trata eczemele.
Uleiurile parfumate
Uleiurile parfumate sunt utilizate pentru a adauga un miros placut la uleiurile esentiale in scopul de a creea aromoterapia. Aceste uleiuri nu sunt niciodata utilizate pe cont propriu, deoarece tind sa aiba o calitate mai slaba si astfel pot fi daunatoare pentru piele utilizate in concentratie mare. Acestea difera de la uleiurile esentiale in principal in compozitia lor, de cele mai multe ori ele sunt sintetice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu