marți, 26 februarie 2013

Program de wellness la birou

Sanatosi si fericiti



O sesiune buna de relaxare, de obicei, relaxeaza intens organismul. Important este sa consultatam un specialist wellness care sa ne realizeze o evaluare a sanatatii si astfel sa ne recomande in functie de diagnostic sesiuni de fizioterapie, de masaj sau de sport.


Serviciile wellness sunt multiple si sunt axate pe sprijinirea muschilor, ligamentelor tensionate, luxatii sau reabilitarea pre si post chirurgicale, precum si alte dureri neplacute si dureroase cum ar fi intepenirea coloanei sau a zonei cervicale.

Cei care cauta sa se rasfete pot adopta o atitudine sanatoasa fie acasa fie la servici. De exemplu, dupa participarea la o consultare wellness, care nu dureaza mai mult de 15 minute, clientii pot resimti relaxarea pe parcursul programului (adaptat pentru nevoile fiecaruia). Se vor vedea rezultatele imediat sau in timp, depinde de nivelul de stres acumulat in organism.


Pasul 1


Tu nu trebuie sa traiesti cu dureri de spate, gat sau brate. Iar in cazul in care simple sarcini repetitive va fac sa tresara mici dureri de coloana, atunci este cazul sa puneti capat durerii si sa incepeti propriul program de wellness chiar la serviciu.
Kinetoterapia este o metoda de restabilire a bunei functionari a organismului tau. Kinetoterapeutiii pot sa previna eventualele dureri. Niste exercitii recomandate de catre kinetoterapeuti si care pot fi efectuate si la serviciu ar fi:

- pentru relaxare indicat este sa va asezati degetele sub birou si sa incercati sa-l ridicati usor. Apoi alternativ varfurile picioarelor se indreapta spre un obiect imaginar cu intentia de a-l impinge. Acest exercitiu se poate efectua la intervale de 2 ore si dureaza maxim 3 minute.

- pentru relaxarea spatelui acesta se va lipi de speteaza scaunului, dupa care se executa o aplecare urmarindu-se atingerea pieptului cu genunchii. Corpul ramane in aceasta pozitie timp de 10 secunde. Exercitiul se repeta la intervale de 2 ore.

- pentru relaxarea gatului sunt indicate rotiri de la stanga la dreapta in sensul invers al acelor de ceasornic. Exercitiul se repeta de cate ori este nevoie si in functie de programul de lucru al fiecaruia.

- pentru relaxarea ochilor este bine sa va rotiti ochii de 5-6 ori in partea stanga si tot de 5-6 ori in partea dreapta. Iar daca ati stat pentru o perioada prea mare de timp cu ochii in monitor, este bine sa faceti o scurta pauza.

Pasul 2


Masajul are un efect psihologic clar. Intrucit masajul trezeste simtul tactil (simtul primar al corpului) si aduce oamenii aici si acum, indepartand tensiunea generata de preocuparea constanta a mintii noastre pline de probleme. De asemenea, detensionarea musculara poate conduce la eliberarea de emotii reprimate. Durerile de cap, insomnia, tulburarile digetive inclusiv constipatia, artrita, astmul, sinuzita, precum si dureri minore sunt citeva din problemele care se amelioreaza in urma terapiei prin masaj.

Masajul la birou este un masaj profund, dar se adapteaza la nevoile si sensibilitatea fiecarei persoane. In acest program wellness este aplicat prin haine (iar in unele zone, cum ar fi maini si zona cervicala se aplica uleiuri si creme spoeciale care nu pateaza) si are ca timp de executie o durata cuprinsa intre 15 si 20 de minute.

Chair Massage cum mai este numit este recomandat tuturor celor care au activitate statica, monotona, fiind ideal la birou (acesta fiind de fapt si scopul sau original). Prin realizarea masajului pe scaun se obtine o reducere sau chiar eliminarea starii de stres, o ameliorare sau chiar eliminarea durerilor de ceafa, umeri, spate o intensificare a circulatiei sangvine si limfatice.

Concluzie


Acest program nu este in toate cazurile un remediu rapid, in schimb, in timp aceasta terapie bazata pe sport si masaj va imbunatati incet si eficient corpul tau. Incearca sa indrepti greselile facute si creaza pe termen lung propriul tau program de wellness. Pentru mai multe informatii echipa BestMasaj va sta la dispozitie.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu