Introducere in reflexoterapie
Reflexoterapia este știința zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafața corpului uman la distanță față de organele pe care le reprezintă.
Prin reflexoterapie se poate diagnostica și vindeca diverse parti ale corpului uman doar prin apasare și stimulare anumitor zone reflexogene de la nivelul extremităților organismului.
Reflexoterapia este componenta reflexologiei care se ocupă cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexogene, diagnosticate ca fiind sensibile.
În timpul masajului aceste puncte reflexe trebuie controlate în permanență pentru a nu se traumatiza zonele învecinate și a putea face o evaluare corectă a deblocării cristalelor. Dacă nu se acordă atenție acestor depozite, din starea lor incipientă se vor descoperi ulterior tulburări la distanță, în zonele și organele corespondente.
Modul cum acționează reflexoterapia
Masarea zonelor reflexe afectate, pe parcursul mai multor ședințe, îmbunătățește substanțial circulația sangvină ajutând la transportarea acestor depozite de toxine, spre organele de eliminare, precum și la transportul de material nutritiv, plastic, hormoni și anticorpi spre organe și țesuturi.
O altă modalitate prin care reflexoterapia acționează asupra organismului este stimularea punctelor reflexe corespunzătoare sistemului nervos și a celui endocrin, care activate fiind vor contribui la buna funcționare a întregului organism.
Reflexoterapia are acțiunea cea mai eficientă atunci când este folosită pentru tratarea întregului organism și nu numai pentru anumite afecțiuni. În acest mod ea îmbunătățește toate funcțiile organismului ce stimulează procesul natural de vindecare făcândul mai rapid și mai eficient. Este o metodă de întreținere preventivă a bunăstării corpului.
Reflexoterapia se recomandă ca:
- profilaxie împotriva oricărui gen de îmbolnăvire;
- pentru menținerea unei circulații sangvine și implicit energetice bune;
- pentru eliminarea toxinelor acumulate din alimente, băuturi și medicamente;
- ca tratament adjuvant în afecțiunile acute și cronice.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu