luni, 2 iunie 2014

Nou! Masaj cu pietre vulcanice!

Ce reprezinta masajul cu pietre vulcanice?

 

Pentru masajul cu pietre vulcanice terapeutul foloseste pietre netede, incalzite in prealabil prin plasarea lor pe corpul clientului in timp ce maseaza alte parti ale corpului. Caldura poate fi atat de profunda incat poate relaxa si ajuta sa incalzeasca muschii contractati si cu probleme.

Cele mai multe spa-uri ofera propriile versiuni de masaj cu pietre calde  Totusi pentru executarea unui astfel de masaj este nevoie de o multime de aptitudini, precum si de un grad ridicat de sensibilitate din partea terapeutului. Calitatea tratamentului depinde de cat de bine a fost instruit terapeutul si de cat de priceput este el.

Scurt istoric ...


Pietrele vulcanice care sunt incalzite la foc au fost folosite de catre nativii americani pentru a trata durerile musculare. Acest masaj este creditat de catre Mary Nelson, un nativ din Tucson, Arizona. Astfel, devine o marca inregistrata numita terapie cu pietre vulcanice.

Ce se intampla in timpul unui masaj cu pietre calde?

 

Inainte de a ajunge pacientul, terapeutul igienizeaza riguros pietrele si le incalzeste in apa la temperaturi ridicate. Pietrele in sine sunt de obicei, de bazalt, care e o roca vulcanica neagra care absoarbe si retine caldura bine.

Masajul se incepe cu fata in jos, pentru ca terapeutul sa poata sa lucreze pe spate. Pentru inceput terapeutul incalzeste corpul cu un traditional masaj suedez , apoi se incepe cu alinierea pietrelor pe spate. Cand o piatra se raceste atunci terapeutul o inlocuieste. Terapeutul foloseste mai multe pietre care au forme si marimi diferite, astfel cele mari se utilizeaza pentru muschii mari, iar cele mai mici pe muschii mai mici .

Terapeutul poate lasa pietrele incalzite in unele puncte specifice, cum ar fi de-a lungul coloanei vertebrale, in palme, pe burta sau chiar intre degetele de la picioare, pentru a se imbunatati fluxul sangvinic din corp.

Contraindicatii!

 

Masajul cu pietre vulcanice nu este potrivit daca aveti:

- diabet zaharat,
- hipertensiune arteriala,
- boli de inima,
- menopauza,
- arsuri,
-sarcina.

vineri, 30 mai 2014

O noua tehnica de relaxare: masajul la birou!



Masajul la birou este mai mult un masaj de destindere si relaxare. Dincolo de faptul ca face pacientul sa se simta bine, masajul are reale beneficii fizice si emotionale.

Deasemenea masajul ajuta corpul sa elimine toxinele si tensiunea musculara, imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, mareste amplitutinea de miscare la nivelul articulatiilor si induce relaxare totala datorita eliberarii de endorfine (care sunt echivalentii naturali ai morfinei). Reducerea tensiunii musculare este in stransa legatura cu inducerea unei stari mentale pozitive, astfel micsorandu-se simptomele de anxietate si depresie si contribuind la imbunatatirea capacitatii de concentrare si atentie atat la birou cat si acasa.

Masajul la birou inlatura oboseala mentala si fizica, reduce considerabil stresul, atat la nivel superficial, cat si la nivel profund. Totodata ajuta oamenii sa depaseasca problemele  legate de somn, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia. Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oameni de toate varstele, de la nou-nascuti pana la persoanele de varsta a treia.

Alte beneficii ale masajului de relaxare executat la birou ar fi:
- imbunatatirea capacitatii de concentrare si totodata a celei de munca;
- vindecarea migrenelor si a cefaleelor;
- flexibilitate sporita;
- scaderea presiunii sanguine sau marirea presiunii sanguine, depinde de la om la om;
- scaderea anxietatii, stresului, depresie atat la nivel superficial cat si la nivel profund;
- inlaturarea oboselii mentale si fizice;
- inlaturarea problemelor legate de somn.

luni, 26 mai 2014

Tehnici de relaxare -partea 1-

Exista un motiv pentru care vinerea e atat de mult asteptata, sentiment resimtit de catre oamenii din toate categoriile de varsta. Poate nu surprinzator, acest lucru este confirmat si de catre studiile de cercetare care in unele cazuri au rezultate surprinzatoare.
 
Cercetatorul si profesorul de psihologie Richard Ryan si colegii sai de la Universitatea din Rochester au masurat starea de spirit, in diferite momente ale zilei a 74 de participanti (cu varsta intre 20 si 60 de ani), timp de trei saptamani. Ceea ce au descoperit a fost uimitor. Din noaptea de vineri spre duminica dupa-amiaza, participantii au fost in starea de spirit mai buna, au aratat mai multa energie si vitalitate si au avut mai putine dureri articulare, printre alte lucruri (acesta este si un fenomen cunoscut sub numele de "efect de week-end". Acest efect este in mare masura asociat si cu libertatea de a alege activitatile si posibilitatile de a petrece timpul cu cei dragi).

Pentru acest studiu, participantii au fost aleator sunati de trei ori in cursul zilei (o data dimineața, dupa-amiaza si seara). Cand au fost sunati, s-au inregistrat activitatile in care au fost implicati si s-a folosit o scara de sapte puncte, pentru a se evalua sentimentele lor pozitive cum ar fi fericirea, bucuria si plăcerea, precum si sentimentele lor negative de anxietate, furie si depresie. Participantii au inregistrat, deasemenea simptomele lor fizice de stres, cum ar fi durerile de cap, problemele digestive, bolile respiratorii sau doza de energie redusa.

Rezultatele studiului au aratat ca barbatii si femeile de la toate nivelurile socio-economice si in toate situatiile relationale, indiferent de mediile educationale si de toate varstele se simt mai bine in mod constant mental si fizic pe perioada week-end-ului, indiferent de cat de multe ore lucreaza.
Deasemenea, cercetatorii au descoperit motivele pentru care bunastarea tinde sa creasca la sfarsit de saptamana: "Oamenii experimenteaza o mai mare autonomie si relationare, care sunt, la randul lor, legate de o relaxare mai mare". Prin contrast in timpul saptamanii in care se lucreaza si care "este plina de activitati, care implica controale externe, presiuni de timp si cerintele privind comportamentul la servici, munca de ingrijire a copiilor, precum si a altor constrangeri."
Mediul de lucru joaca si el un rol important "in masura in care viața de zi cu zi, inclusiv munca, ofera un sentiment de autonomie, inrudire si competenta, atunci bunastarea si relaxarea pot fi mai mari in ​​mod regulat, daca se incadreaza in mediu".

Acest studiu subliniaza ceea ce majoritatea dintre noi stiu deja si anume ca week-endurile sunt amuzante, distractive si ne ofera indicii cu privire la exact ceea ce facem in weekend sa fie atat de benefic pentru bunastarea noastra.

Deasemenea, trebuie sa cunoastem si ca ceea ce facem in week-end putem sa incorporam si in activitatile din timpul saptamanii, dar in grade diferite. Unele dintre acestea sunt lucruri pe care probabil le faceti deja si acum puteti sa vedeti chiar si  mici schimbari, care in timp pot aduce rezultate reale.

Tehnici de relaxare -partea 2-

Luand ca exemplu studiile din domeniu, in partea a doua a articolului va vom prezenta cateva tehnici de relaxare, pe care puteti sa le incercati la birou, acasa sau oriunde va exercitati activitatile zilnice. Si anume:

1. Ramaneti conectati la sentimentele si bucuriile avute in week-enduri!

Unul dintre beneficiile principale mentionate in studiu a fost ca oamenii sa se bucure de timp alaturi de cei dragi la sfarsitul de saptamana si ca acest lucru a avut un impact pozitiv asupra lor. Nu trebuie sa asteptati week-endul ca sa fiti din nou alaturi de cei dragi, astfel va puteti pastra legatura in timpul saptamanii prin telefon, email sau chiar sa va intalniti pentru masa de pranz, pentru a va distra, dar si pentru conexiune. De exemplu, puteti sa va petreceti timpul cu colegii de munca in timpul saptamanii si sa incercati sa va ganditi la persoanele pe care le veti veda in week-end si sa va bucurati la revederea lor.

2. Faceti ceea ce va defineste, pentru ca la acest capitol sunteti extraordinar de bun!

Multi oameni merg la un servici doar pentru ca este stabil, cu toate ca nu le place ceea ce sunt pusi sa faca. Uneori, adaugandu-si si alte activitatile doar pentru ca aduc noi castiguri cresc stresul. Asa ca incearca sa faci ceea ce iti place cu adevarat si asa te vei simti mai realizat, increzator si competent. Deasemenea si beneficiile de la locul de munca datorat activitatilor tale eficiente vor da roade.

3. E bine sa faceti pauze, pentru ca e foarte bine sa va relaxati!

Unele dintre aceste beneficii ale week-endului nu pot fi gasite la locul de munca, cum ar fi spre exemplu sentimentul de libertate si fericire care vine de la a avea timp liber. Multi dintre angajati au un program strict si nu cred ca relaxarea se poate amesteca cu munca sau masajul la birou cu programul de servici. In pauza de masa puteti sa folositi cateva minute acordandu-va un binemeritat masaj la birou realizat de catre un specialist din domeniu.

sâmbătă, 15 februarie 2014

Masaj la birou- un cadou perfect de 8 MARTIE

Cadoul perfect pentru angajatele dumneavoastra!


Se apropie 8 martie si nu stiti ce cadou sa oferiti angajatelor dumneavoastra? Noi am gasit solutia! Masajul la birou este cadoul perfect pentru astfel de ocazii.

Ce este masajul la birou?

Masajul la birou este un masaj profund, dar se adapteaza la nevoile si sensibilitatea fiecarei persoane. Aplicat prin haine, masajul pe scaun are ca timp de executie o durata de 15-20 de minute.

Este recomandat tuturor celor care au activitate statica, monotona, fiind ideal ca aplicatie la birou, acesta fiind de fapt scopul sau original.

Prin realizarea masajului pe scaun se obtine o reducere sau chiar eliminare a starii de stres, o ameliorare sau chiar eliminarea durerilor de ceafa, umeri, spate o intensificare a circulatiei sangvine si limfatice.

Beneficiile masajului la locul de munca

Beneficiile rezultate sunt imense! Vom exemplifica succint câteva din acestea:
- cresterea randamentului angajatului,
- eliminarea concediilor medicale (paguboase pentru firma si pentru angajat),
- creearea unei atmosfere de lucru relaxante (prin eliminarea stresului), etc.

Cum se procedeaza?

Accesati masaj la birou si apoi va ramane doar sa comandati! De restul ne ocupam noi. Ne deplasam la sediul companiei dumneavoastra, cu scaune de masaj speciale, meloterapie, aromoterapie si foarte multa bunadispozitie!

Iata una dintre modalitatile de a-ti arata aprecierea si loialitatea fata de angajatii tai! Mai mult pentru firmele cu peste 50 de angajati servicile noastre nu implica costuri, datorita statutului de unitate protejata!

joi, 13 februarie 2014

Exercitii pentru coloana vertebrala - partea 3


21. Sezut pe scaun cu mainile pe langa corp vom trage barbia spre capul pieptului, apoi revenim cu barbia la orizontala.

22. Idem pozitie, de unde ducem mana dreapta la spate, iar cu  mana stanga vom prinde si trage capul spre umarul stang, apoi pe partea opusa.

23. Idem pozitie, de unde rasucim capul stanga – dreapta, barbia se mentine la orizontala.

24. Idem pozitie, de unde ridicam si coboram umerii. Apoi, realizam rotiri de umeri (alternative, apoi simultan) fata si spate.

25. Aceasi pozitie, cu mainile vom prinde bastonul si vom ridica si cobora bastonul.

26. Idem pozitie de unde vom ridica bastonul pe langa trunchi, apoi vom cobora cu mainile intinse.

27. Apoi in sens invers

28. Ortostatism (adica in picioare) vom prinde capetele bastonului in podul palmelor si vom duce bastonul stanga – dreapta.

29. Acelasi exercitiu cu bastonul la spate.

30. Stand pe spate cu un sul mare sub genunchi vom relaxa dupa caz intre 5 si 10 minute.

La aceste exercitii va recomandam ore de inot, exercitii la sala si multe plimbari placute!

luni, 10 februarie 2014

Exercitii pentru coloana vertebrala - partea 2

11. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp
si cu genunchii indoiti, cu talpile pe saltea vom trage ambii genunchi la piept, vom prinde cu mainile coapsele, apoi vom intinde varfurile picioarelor ridicand gambele in sus.

12. In pozitie sezut pe saltea si cu picioarele intinse, cu mainile la ceafa vom trage capul in jos.

13. Tot in pozitie sezut pe saltea cu picioarele intinse, mainile in spate, palmele pe saltea vom lasa capul pe spate si relaxam, apoi lasam capul in fata – jos si relaxam.

14. Patrupedie, adica “PISICUTA” (in pozitia 4 labe) vom trage fundul in spate spre calcaie.

15. In aceeasi pozitie, patrupedie, cu fundul pe calcaie, palmele pe saltea la nivelul genunchilor vom trage barbia spre capul pieptului si arcuim spatele spre sus.

16. Pastram pozitia de patrupedie de unde arcuim spatele spre tavan, apoi revenim cu spatele la orizontala (daca este posibil coboram trunchiul spre orizontala).

17. Tot din pozitia patrupedie cu sprijin pe palme sau antebrate vom duce un picior in spate cu indoirea celuilalt.

18. Patrupedie cu sprijin pe antebrate si degetele incrucisate vom aseza capul pe saltea si il vom rula spre fata impingand trunchiul spre fata.

19. In pozitia “pe vine”, cu mainile intre genunchi si palmele pe saltea vom lasa fundul in jos pana atinge salteaua cu calcaiele.

20. Sezut pe scaun, cu mainile in jos pe langa corp vom duce mainile prin lateral sus, apoi le intindem spre tavan, revenim relaxand intai cu umerii, apoi coboram mainile prin lateral.

duminică, 9 februarie 2014

Exercitii pentru coloana vertebrala - partea 1

Iata cateva exercitii speciale pentru a le efectua acasa atunci cand aveti probleme de coloana vertebrala:

1. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp si picioarele intinse vom trage si impinge varfurile degetelor de la picioare.

2. In aceeasi pozitie se apropie si se departeaza talpile.

3. Pastram pozitia si efectuem rotiri de glezne in ambele sensuri.

4. Din pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp si cu picioarele intinse vom trage lent cate un calcai inspre fund.

5. In pozitia culcat pe spate cu mainile pe langa corp, genunchii indoiti si talpile pe saltea vom ridica alternativ genunchii la piept.

6. In aceeasi pozitie vom ridica alternativ genunchii la piept tragand cu mainile capul spre genunchi.

7. Stand pe spate cu mainile pe langa corp vom ridica ambii genunchi la piept si-i vom trage cu mainile, iar capul il indreptam spre genunchi.

8. Incercam sa executam “BARCUTA”, adica ducem genunchii prinsi la piept si capul spre genunchi de unde facem miscari de balans, fata - spate.

9. In pozitia stand pe spate cu mainile pe langa corp, cu un genunchi indoit si cu talpa pe saltea, iar celalalt genunchi intins de unde tragem varful piciorului intins si ridicam piciorul.

10. Ramanem culcat pe spate cu mainile pe langa corp si cu genunchii indoiti, cu talpile pe saltea vom trage un genunchi la piept, vom prinde cu mainile coapsa, apoi vom intinde varful piciorului ridicand gamba in sus.

marți, 4 februarie 2014

O noua modalitate de a te relaxa



Un nou tip de masaj de relaxare pe baza de plante


Este un tip de masaj oriental, pe baza de plante medicinale. Acest masaj se face cu ajutorul a doi saculeti calzi umpluti cu plante care au o putere mare de curatare, purificare si relaxare. Apoi, prin miscarile circulare ale terapeutului se maseaza zona tensionata.

Cum se face un astfel de masaj de relaxare?


Inainte de tratament se efectueaza un scrub natural peste tot corpul. Apoi, in timpul acestui tratament, saculetii pe baza de plante sunt pozitionati unul langa celalalt si se efectueaza miscari circulare si lente. In interiorul saculetilor se pun si cateva picaturi de lavanda, pentru ca este o aroma placuta, care sporeste efectul de wellness si relaxare.

Aromele din ierburile medicinale au efecte de vindecare si relaxare, deasemenea plamanii si caile respiratorii sunt foarte sensibile la mirosuri si efectele eterice ale plantelor. Ierburile medicinale trebuie sa fie recoltate chiar inainte de inflorire, astfel incat eficienta lor sa fie deplina. Uscarea acestora trebuie sa fie facuta in mod traditional.

Masajul cu plante - un masaj de relaxare in adancime


Masajul cu acesti saculeti umpluti cu plante medicinale si uleiuri relaxante are un efect dublu. Primul este de a relaxa si calma musculatura tensionata, iar cel de-al doilea efect este de a detoxifia organismul. Fiecare plantuta din saculetul cald reuseste sa stimuleze organismul. Aceasta caldura din plante activeaza circulatia sangelui si relaxarea muschulaturii fine.

Efecte de vindecare ale plantelor se impregneaza cu ajutorul caldurii adanc in tesutul epidermic pana in organele interne.Vasele de sange se extind, iar sangele circula mult mai intens. Toxinele si factorii poluanti sunt eliminati mult mai repede. Masajul stimuleaza organismul sa functioneze mai bine si il ajuta sa se odihneasca pentru un timp.

Un astfel de masaj pe baza de plante este ideal pentru persoanele tensionate, obosite sau stresate. Mentionez ca esentele din plantele medicinale va vor relaxa atat mintea, sufletul cat si trupul avand mult mai multa energie.

vineri, 31 ianuarie 2014

Lavanda - remediu pentru sanatate

Ce este lavanda?


Lavanda este cunoscuta ca unul dintre cele mai sigure uleiuri esentiale distilate si este, de asemenea, una dintre cele mai cunoscute! Din cele mai vechi timpuri acesta a fost simbolul curatenie si a puritatii.

Grecii si romanii sunt primii care au lasat documente cu referire la beneficiile lavandei, spunand ca este utila in vindecarea organismului, dar si a sufletului. A fost utilizata pentru bai, ca parfum, dar si intern pentru a se trata diverse probleme de sanatate.

Medicina populara, din timpul Evului Mediu sustine ca planta a fost folosit ca un afrodisiac . John Parkinson, farmacist din Londra, secolul 17, a scris ca lavanda este "deosebit de buna pentru toate suferintele si durerile de cap si creier".

Care sunt beneficiile pentru sanatate?


Lavanda este o planta originara din Africa de Nord si din regiunile muntoase ale Mediteranei. Planta este foarte apreciata pentru piele si frumusete (se utilizeaza in sampoane pentru ca ajuta la spalare si purificare) si este frecvent utilizata in aromaterapie si in masajul de relaxare. Cu toate acestea, exista, de asemenea, si mai multe proprietati medicinale asociate cu lavanda. Se presupune ca uleiul de levantica are proprietati antiseptice si antiinflamatorii, care pot fi folosite pentru a ajuta la vindecarea arsurilor minore si muscaturi de animale.

Cercetarile britanice din ultima perioada demonstreaza ca mirosul de levantica usureaza anxietatea si insomnia, trateaza depresia si nelinistea, foarte benefica si pentru tratarea atacului de panica. Lavanda poate ajuta la tratarea problemelor digestive, cum ar fi varsaturi, greata, gaze intestinale, stomac deranjat si balonare.

Levantica este folosita si pentru a ameliora durerile de cap, entorsele, durerile de dinti. De asemenea, este utilizata pentru a preveni pierderea parului si a respinge insectele. Eficacitatea lavandei se valorifica si in infectiile fungice.

luni, 27 ianuarie 2014

Sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei


Ce este osteoporoza

 


Osteoporoza este boala cea mai frecventa a oaselor la varstnici. In Europa, acum, este una dintre bolile cronice cele mai costisitoare. Una din trei femei si unul din cinci barbati sufera in cursul vietii lor de cel putin o fractura osteoporotica. Femeile sunt in special afectate de pierderea calciului din oase inainte de aparaitia si chiar dupa aparitia menopauzei, la care se adauga o activitatea fizica precoce.
Osteoporoza este o boala sistemica a scheletului, unde se reduce masa osoasa si se distruge simultan microarhitectura tesutului osos. Acest lucru duce la un risc crescut de fracturi. De exemplu, fracturile de sold in Romania se dubleaza in fiecare an. Intre timp, expertii au constata ca riscul ca o femeie sa sufere de fractura de sold este chiar mai mare decat cancerul de san.

Cum prevenim osteoporoza

 

Prevenirea osteoporozei se realizeaza prin efectuarea de exercitii specifice, dar si pritr-o nutritie adecvata. 

1. Sport! Este important sa mergem cel putin doi kilometri in fiecare zi, intr-un pas alert. De exemplu, mersul pe jos pe o plaja cu pietris stimuleaza sistemul neuro-muscular. Prin presiunea impusa talpii se activeaza senzorii de relaxare din muschi. Indicat este sa facem si gimnastica medicala pentru gradele avansate ale acestei boli. Putem efectua si exercitii de streching, unde se intinde musculatura tensionata. Importanta este sa ne mentinem postura corecta atat la serviciu, cat si atunci cand mergem sau cand facem treburile gospodaresti.

2. Mancare sanatoasa! Deasemenea , este bine sa ne mentinem greutatea ideala prin practicarea unor exercitii la sala de sport. Masurile de prevenire tin si de ceea ce gatim, care trebuie sa fie foarte sanatos. Indicat este sa mancam cat mai multe fructe si sa bem atata apa cat avem nevoie, deasemenea este bine sa avem o dieta bogata in calciu.

Iata cateva alimente specifice: laptele si lactatele fac parte dintre cele mai bogate surse de calciu; o alta sursa bogata de calciu o reprezinta si sardinele; calciul poate fi gasit si intr-un numar mare de legume, precum spanacul, broccoli, ceapa verde, varza creata si varza de Bruxelles; soia este o alta sursa bogata de calciu; migdalele, fisticul, semintele de floarea soarelui sunt bogate in calciu, nucile contin Omega 3, arahidele si migdalele sunt surse de potasiu, nutrienti importanti pentru sanatatea oaselor.

Este bine sa stam la soare deoarece vitamina D este foaret importanta pentru absorbtia calciului din alimente. Vitamina D se formeaza in piele prin expunerea la razele solare. Mai poate fi obtinuta si din alimente precum: peste gras, somon, sardine, oua, ficat, cereale

Deasemenea, este bine sa renuntam la fumat si sa evitam consumului excesiv de alcool pentru a preveni eficace aceasta afectiune. 

duminică, 26 ianuarie 2014

Relaxarea ochilor obositi

 

Stim cu totii cat de important este de a mentine sanatos corpul nostru si de aceea practicam diverse sporturi, cum ar fi de a merge la sala de sport, de a face jogging sau poate innot. Dar, stiați ca aveti posibilitatea de a face exercitii pentru a va relaxa si a va pastra cat mai sanatosii si ochii?

Prin diverse exercitii va puteti mentine cat mai sanatosi ochii si astfel, puteti sa reduceti oboseala lor. Iata cativa pasi pentru a va relaxa ochii si a mentine un nivel bun al vederii in timpul zilei de lucru:


1. In zona temporara a capului sau la tample se gaseste un punct reflexogen responsabil cu durerile de cap si cu inrosirea ochilor nostri. Pentru a scapa de aceste dureri este indicat sa aplicam o presiune cu degetul aratator si cu cel mijlociu unite in dreapta si in stanga simultan, timp de 3-5 secunde, apoi se elibereaza. Se repeta aceasta tehnica pana cand dispare tensiunea.

2. Un exercitiu pentru a detensiona musculatura ochilor este sa va uitati sus si jos, ca apoi sa reveniti cu privirea in miscari circulare. Se practica aceste exercitii de 2- 3 ori pe zi. Ele ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si slabeste rigiditatea musculara din jurul ochilor.

3. In partea de jos a ochilor exista un vas de sange responsabil de ameteli si de inrosirea ochilor. Pentru a scapa de acest simptom este necesar sa privim inainte si sa incerc sa ne imaginam ca impingem usor ceva drept in fata.

4. In coltul interior al ochilor exista un punct reflexogen responsabil de oboseala excesiva. Pentru a relaxa este indicat sa presam cu degetele aratatoare simultan, timp de 2-3 secunde, apoi sa eliberam. Repetam acest lucru pana ne simtim mai bine.

5. Util in procesul relaxarii este sa masam cu degetele aratator si mijlociu unite in partea de jos a ochiului prin tragerea pielii usor dinspre interior spre exterior, apoi prin miscari circulare. Astfel, vom reusi sa mutam presiune sau chiar sa dispara treptat.

6. Si ceea ce este cel mai important in relaxarea ochilor nostri este sa dormim cel putin 7 ore in fiecare seara.

joi, 23 ianuarie 2014

Sarea amara beneficii si proprietati






Ce este sarea amara?

 

Sarea amara contine magneziu, sulf si oxigen. Sarea amara apare in mod natural ca un mineral pur. Ea are nenumarate beneficii. Aceasta substanta este utila pentru aproape orice, de la relaxarea sistemului nervos, vindecarea problemelor pielii, durerilor membrelor, durerilor de spate, pana la vindecare taieturilor, tratarea circulatiei periferice, congestie si eliminarea toxinelor din organism.

Aceasta sare este numita si Epsom, pentru ca numele sau deriva de la acest izvor cu sare amara Epsom, Surrey, din Anglia. Interesant, spre deosebire de alte saruri, sarea amara are proprietati de calmare a intregului corp, a mintii si a sufletului.

Beneficii pentru sanatate

 

Relaxeaza si elimina stresul din corpul. Sarea amara elibereaza stresul in mod natural, atunci cand se dizolva in apa calda, sulfatul de magneziu este absorbit prin piele si reface nivelul de magneziu din organism. Deasemenea, sarea atrage toxinele din organism, calmeaza sistemul nervos, reduce umflarea si relaxeaza placut muschii.

Magneziul ajuta la producerea serotoninei in creier, creeandu-se un sentiment de calm si relaxare. Cercetarile din domeniu arata ca magneziu mareste energia si imunitatea organismului.

Ioni de magneziu relaxeaza si reduc iritabilitatea. Aceasta scade tensiunea arteriala, imbunatateste somnul, puterea de concentrare si ajuta muschii si nervii sa functioneze optim si corect.

Amelioreaza durerea si crampele musculare. Sarea amara este un remediu natural pentru o serie de boli, cum ar fi: ameliorarea inflamatiilor si a dureriilor, ceea ce este pozitiv in tratamentul durerilor musculare, astmul bronsic, dar si migrenele. In plus, acesta are proprietatea de a vindeca taieturi, de a reduce durerile de la nastere, de a scapa de raceala si congestie.

Ajuta muschii si nervii sa functioneze corect, deoarece activeaza calciul din celule.

Ajuta la prevenirea cheagurilor de sange si la rigidizarea arterelor. Deasemenea ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral prin scaderea tensiunii arteriale, protejand elasticitatea arterelor, prevenind formarea cheagurilor de sange si reduce riscul de decese bruste provenite in urma atacul de cord.

Aceasta sare amara face insulina mai eficienta pentru persoanele care sufera de diabet.

Amelioreaza constipatia sau chiar o trateaza, deoarece sarea actioneaza ca un laxativ prin cresterea continutul de apa in intestine.

Elimina toxinele, deoarece prin adaugarea de sare amara in baii regulate se declanseaza procesul de osmoza inversa si astfel se elimina toxinele daunatoare din organism.

Amelioreaza durerile de scalare, mancarime si infectii fungice. Trateaza ciuperca Toenail ciuperca. Prin inmuierea zonei afectate in apa calda ce contine sare amara. Cele mai bune rezultate sunt observate atunci cand acest proces particular este urmat de trei ori pe zi.

Usureaza probleme legate de guta. Inmuierea intr-o baie fierbinte care contine aproximativ 3 lingurite de sare amara, pentru aproximativ o jumatate de ora, poate ajuta la reducerea disconfortului si inflamatiei cauzate de guta.

Beneficii pentru frumusete

 

Exfoliaza pielea moarta. Un pumn de sare amara amestecata cu o lingura de ulei de masline, care se freaca peste toata pielea umeda, apoi cu un burete se da usor jos.

Elimina mirosul de picioare. Puneti picioarele obosite intr-o cada de apa calda cu o jumatate de cana de sare amara, acest lucru va face ca sarea sa neutralize mirosul si sa catifeleze pielea.

Descurca parul si elimina produsele de styling. Incercati un amestec de suc de lamaie, apa si sare amara. Aceasta poate fi utilizata ca agent de curatare la pre-spalare si va adauga stralucire si vitalitate parului.

Elimina punctele negre si inchide porii. Sarea amara reuseste sa purifice porii, conferind pielii un aspect sanatos si placut la atingere.

marți, 21 ianuarie 2014

Tratarea durerilor cervicale -partea 2-


Sfaturi ca sa evitam inflamarea zonei cervicale


1. Incercati sa dormiti in mod corect ca sa evitati torticolis sau durerile de gat de la un pat dur.
Evitati sa dormiti cu fereastra deschisa chiar daca afara este foarte cald, deoarece in timpul verii, in mijlocul noptii temperatura scade brusc, iar aerul rece determina muschii gatului sa se intareasca si astfel apar crampele.
Dormiti cu suficiente, dar nu prea multe perne. Oamenilor carora le place sa doarma pe stomac ar trebui sa dorma cu cel putin o perna, deoarece poate surveni torticolis. Astfel, atunci cand persoana va incerca sa respire va fi necesar sa incline capul la 90 de grade pentru a inspira aer. Iar oamenilor carora le place sa doarma pe spate nu ar trebui sa abuzeze de prea multe perne, deoarece acest lucru poate crea un unghi ascutit destul de inconfortabil intre gat si umeri de-a lungul somnului.
Deasemenea, incercati sa luati masuri de precautie, dupa o activitate neobisnuita si solicitanta. Spre exemplu, multi oameni pot face activitati de gradinarit, noi exercitii la sala de forta, sau activitati de ce presupun miscare intensa si astfel sa intervina torticolis. Daca stiti ca ati facut ceva care va pune la risc de torticolis, atunci masati gatul, faceti diferite exercitii specifice si faceti o baie calda inainte de culcare.

2. Asigurati-va ca aveti un scaun ergonomic corect la serviciu. Daca lucrati mai multe ore la un birou, atunci poate doriti sa va asigurati ca mediul de lucru este optim si nu va solicitati fara sa fie nevoie muschii din zona cervicala. In acest scop pastrati-va picioarele pe podea. Acest lucru va depinde de cat de inalt sau jos va trebui sa va setati scaunul la locul de lucru.
Apoi, incercati sa va schimbati postura in mod regulat, deoarece stand doar intr-o singura pozitie pentru perioade lungi de timp nu este tocmai adecvat pentru sanatatea muschilor dumneavoastra. Spre exemplu poti sta in pozitie verticala, apoi usor aplecat, in pozitie inclinata perioade scurte de timp, sau chiar pe spate in momentele de relaxare. La fiecare ora incearcati sa luati cate o pauza de 5 minute, iar daca aveti posibilitatea puteti sa va plimbati in acele clipe.

3. Practicati diverse tehnici de relaxare. Incercati yoga, unde puteti invata cum sa respirati corect, sau innotul, sau orice sport va place si va departeaza de viata agitata de zi cu zi.  mediteze, concentrându-?i aten?ia departe de via?a ta agitata, ocupat, ?i fa?a de statele interioare.
In cazul in care durerea de gat va este cauzata de catre stresul emotional puteti practica meditatia. Iata un exercitiu, care dureaza doar trei minute si poate fi executat de oricine: timp de un minut constiinta voastra se concentreze pe ceea ce se intampla cu dumneavoastra la acel moment, analizati-va gandurile si emotiile fara a le controla. Apoi, timp de alt minut concentrati-va atentia pe respiratie, inspirati si expirati profund. Observati-va ce parte a corpului este cel mai contienta de respiratie. Si pentru un ultim minut extinde constiinta de la cap pana la degete, de la degete pana la picioare, de la firele de par pana in afara corpului dumneavoastra, daca este posibil.

4. Eliminati factorii de stres fizic si emotional din viata dumneavoastra.
Stresul emotional poate avea un efect ciudat asupra sanatatii dumneavoastra fizice si unii medici sustin chiar ca stresul emotional poate provoca dureri fizice groaznice.
Gasiti modalitati naturale si sanatoase de a scapa de stres dinn viata dumneavoastra. De exemplu efectuati exercitii in mod regulat, innot, alergare, ciclism, alpinism, care sa va faca sa exersati regulat si sa va faca sa va simti vii. Fa din asta o rutina prin care corpul tau se va simti mai bine si mintea se va simti mult mai relaxata. Nu va pedepsiti pentru ca va doare, ci incepeti sa gasiti motive pentru a va iubi tot mai mult.

luni, 20 ianuarie 2014

Tratarea durerilor cervicale -partea 1-

Tratamente pentru un gat puternic inflamat

 

1. Iti recomandam cateva exercitii lente. Spre exemplu, rotiti incet zona gatul intr-o miscare circulara, mai intai de la dreapta usor spre stanga si apoi repetati si in sens invers, pentru a ajuta sa se intinda muschii tensionati. Acest lucru poate fi destul de inconfortabil la inceput, dar in cele din urma prin consecventa si rabdare veti reusi sa detensionati muschii si sa atenuati durerea. Un alt exercitiu este sa miscati gatul lent inainte si inapoi, pana cand incepeti sa nu mai simti durere.

2. Puteti lua medicamente, cum ar fi ibuprofen, in cazul unei dureri acute in zona cervicala. Aceste medicamente ar trebui sa ajute la ameliorarea durerii de gat. Cu toate acestea, sa nu dati aspirina la copiii sub 18 ani fara indrumarea unui medic.

3. Faceti un dus cald, pentru a rula apa fierbinte peste gat, minim patru sau cinci minute. Indicat este sa tineti gatul cat mai drept.

4. Bucurati-va de o baie calda cu saruri de bai. Acestea pot ajuta la imbunatatirea circulatiei, calmeaza tensiunea musculara si reduce stresul. Spre exemplu, sarea amară poate fi utilizata intr-o baie calda. Sarea amara este formata din magneziu si sulfat. Este un remediu pentru mai multe afectiuni de sanatate, in plus are un puternic efect de relaxare a mintii. Magneziul ajuta la reglarea activitatilor a numeroase enzime, precum si la cresterea nivelului de serotonina din creier.

5. Folositi o compresa cu efect de incalzire pentru cinci sau zece minute, pentru a stimula fluxul sangvin de la nivelul gatului.

6. Folositi un pachet de gheata.
Puteti aplica pachetul de gheata infasurat intr-un prosop pe zona afectata, pentru cinci minute.

7. Puteti aplica un balsam pentru gatul inflamat. Balsamuri pot fi pe baza de plante, analgezice (de ameliorare a durerii) sau lubrefiante (pentru intensificarea circulatie sangvine). Spre exemplu puteti utiliza balsamul "Puterea Ursului", un balsam pe baza de plante, care ajuta la intensificarea caldurii din organism. Un alt balsam este cel de la Himalaya sau Diclofenatul, ambele pentru dureri, ce au efect de racire. Balsamurile se aplica pe ceafa prin miscari circulare, deasemenea puteti sa faceti un masaj cu acestea.

8. Daca durerea de gat este severa, atunci puteti utiliza un guler cervical pentru a-l sustine. Pentru a face acest lucru la domiciliu, spre exemplu puteti rula un prosop de baie in jurul gatului, astfel incat baza craniului sa stea pe partea de sus a prosopului. Incercat sa stati intr-o pozitie confortabila. In cazul in care durerea este severa incercati sa mergeti la un specialist.
9. Incercati sa faceti un masaj specialist. Consultati-va cu medicul dumneavoastra de recuperare medicala inainte de a face masajul pentru ca de cele mai multe ori se necesita pe o perioada mai lunga de timp. Masajul intensifica musculatura si imbunatateste circulatia sangelui.
10. Incercati acupunctura, care poate fi eficienta in durerile de gat cronice. Acupunctura poate oferi intensitate in interiorul muschilor din zona cervicala.
11. Puteti incerca hidroterapia sau terapie cu apa, care poate fi deasemenea foarte eficienta.Hidroterapia se poate face si la domiciliu sub dus, e un alt fel de masaj. Trebuie sa tineti gatul sub apa calda intre trei-patru minute. Apoi, tineti gatul sub apa rece timp de 30 de secunde sau un minut. Se repeta aceasta procedura de cate ori este necesar.

12. Incercati un masaj cu diferite uleiuri esentiale sau cu alcool. Uleiurile esentiale, cum ar fi lavanda, arbore de ceai sau uleiuri citronela au proprietati de vindecare si de stimulare a respiratiei. Alcool-ul frecat pe zona dureroasa este rece la inceput si treptat devine tot mai cald. Acesta are acelasi efect ca si unele balsamuri.

vineri, 17 ianuarie 2014

Stresul o sursa a durerilor de spate


Ridicarea greutatilor nu este singurul tip de stres care poate duce la durerea de spate. Stresul mental sau emotional cu care se confrunta oamenii in situatiile stresante de zi cu zi poate fi la fel de daunator. Pe termen scurt, tensiunea creata de stresul emotional iti poate da dureri de spate, iar pe termen lung, se poate configura un prejudiciu grav adus spatelui, prin mai multe probleme de sanatate si chiar prin punerea in pericol a sanatatii.



Recunoaste stresul

Multe persoane au stresul emotional in muschii lor, mai ales in zona cervicala prin muschii gatului si a umerilor. S-ar putea sa recunosti acest stres printr-o durere de cap sau tensiune care incepe in partea din spate a gatului si se misca in sus pe aceea portiune.

Cauza durerii

Ei bine, in mod normal, sangele curge prin muschii gatului si a spatelui, cu usurinta. Totusi atunci cand suntem stresati emotional anumiti muschi devin tensionati si strang aceste vase de sange, astfel se formeaza o circulatie proasta a sangelui in acele zone. Si cand gatul si spatele nu obtin sursa lor de sange atunci se inflameaza aceea zona si veti recunoaste durerea. 

Pe langa disconfortul temporar , consecinte mai grave pot rezulta din tensiunile legate de stres. Pentru ca sangele sa transporte substante nutritive si oxigen muschii trebuie sa functioneze in parametrii normali. Astfel, o reducere a afluxului sanguin poate provoca slabirea muschiilor, unde de fapt se pierd rezervele nutritive atat de necesare organismului nostru.

Eliberarea stresului

Eliberarea stresului se face prin identificarea cauzelor. Incercati sa identificati persoanele si situatiile care tind sa va deranjeze si evitatile. Desi in realitate, unele situatii si oameni nu pot fi evitate, cum ar fi de exemplu traficul in ore de varf, termenele la locul de munca, sau un sef de nezdruncinat, pentru ca fac parte din viata de zi cu zi.

Asadar ceea ce poti face in astfel de situatii este sa inveti sa respiri corect, sa devii mai calm si sa iti umpli timpul si cu diverse modalitati de a relaxa mintea si corpul. Indicat este sa renunti la cofeina si nicotina, pentru ca acestea pe termen lung creeaza un puternic sentiment de anxietatea chiar si atunci cand nu sunt ingrijorati de nimic. Reducerea consumul de stimulente poate ajuta la reducerea nivelului de stres.

Dupa cum puteti vedea exista aproape la fel de multe moduri de a preveni durerile de spate ca si eliminarea comportamentelor rele care le cauzeaza. Daca ati introduce aceste sugestii in rutina dumneavoastra, spatele v-ar fi mai puternic si mai sanatos.

Tratamente

In stadiu incipient, medicul iti va prescrie medicamente antiinflamatorii nesteroidiene, care nu sunt periculoase, nu dau dependenta si le poti cumpara de la farmacie, fara reteta. Cand te afli inca acasa si durerea te subjuga, poti calma senzatia de durere cu medicamente analgezice si antiinflamatorii ( Aspirina, Nurofen, Piafen, etc. ). Celelalte metode de tratament care functioneaza sunt: masajul, fizioterapia, stimularea nervoasa, exercitiile fizice si tratamentul chirurgical. Totusi, tratamentul chirurgical este recomandat doar atunci cand: un disc este deplasat, o vertebra se misca anormal, vertebrele nu sunt aliniate, suferi de hernie de disc, scolioza sau stenoza spinala (ingustarea canalului spinal de la nivelul gatului).

1. Fizioterapia si masajul sunt eficiente in ameliorarea durerilor, metoda cel mai eficienta de masaj fiind cea de masare a punctelor dureroase. Exercitiile fizice trebuie realizate doar de persoane specializate, pentru a obtine efectul dorit. Unele persoane raspund bine la aplicarea de comprese reci, in timp ce altele simt o ameliorare a durerii in urma aplicarii compreselor calde sau umede.

2. Fitoterapia este unul dintre cele mai cunoscute remedii ce se bazeaza pe puterea ardeiului iute, care contine capsaicina. Capsaicina inhiba rapid durerea si reduce rigiditatea muculaturii. Poti incerca acest amestec! Pune la macerat, pentru 7 zile, ½ pahar de spirt, ½ pahar de otet si 5 linguri de ardei iute. Cu acest amestec, fa-ti un masaj o data pe zi. La fel de eficient este si amestecul egal intre glicerina si tinctura de ardei iute.

3. Homeopatia. Poti sa inlaturi durerea de spate prin administrarea de ceaiuri, siropuri si pastile pe baza de Arnica si Hypericum.

4. Dusuri calde. In fiecare zi, fa un dus cald si miscari in forma cifrei 8. Atunci cand faci dus, stai in pozitia " pe vine" si insista cu jetul de apa calda pe zona lombara.

5. Cald si rece. Aplica alternativ comprese reci si calde pe zona dureroasa. Compresele vor relaxa musculatura si vor ameliora durerea, mai ales daca durerea este provocata de o intindere. Incepi intotdeauna cu compresele reci.

duminică, 12 ianuarie 2014

Cateva sfaturi pentru a fi mai sanatos si mai productiv la birou


Sanatatea poate afecta performanta la locul de munca

In acest scop medicii recomanda cate o pauza de 10 minute la fiecare 50 de minute de exercitiu mental intens. Aceasta este necesar pentru a pastra creierul la o “performanta optima”. A te ridica de la birou nu este intotdeauna o optiune, mai ales pentru antreprenorii ocupati.

Daca totusi doriti sa dati tot ce e mai bun la serviciu atunci poti sa urmezi acesti pasi pentru a fi sanatosi si productivi chiar si atunci cand sunteti legati de birou chiar o zi intreaga.

1. Stimuleaza-ti sistemul imunitar consumand apa cu lamaie.
O jumatate de lamaie proaspat stoarsa intr-un pahar cu apa va ajuta ficatul sa metabolizeze toxinele mai eficient, minimizand balonarea digestiva, gazele, constipatia si durerile corpului. In plus, lamaia are un parfum inaltator, care te face sa te simti plin de energie.

2. Imbunatateste-ti postura cand stai pe scaun
O postura necorespunzatoare impiedica fluxul de sange care ajunge catre sistemul nervos si organele interne. Postura necorespunzatoare poate provoca dureri de spate, de gat, dureri de umeri si de cap, care duc la o concentrare slaba. Asigurarea unei pozitii corespunzatoare va accelera livrarea oxigenului proaspat catre creier, pentru o claritate mentala.

3. Consuma gustari bogate in proteine
Proteinele pastreaza zaharul din sange stabil, prevenind suisurile si coborasurile acestuia, care provin din consumarea unei cantitati mari de carbohidrati la orele de masa. Inlocuieste cafeaua si cornul cu gustari bogate in proteine, cum ar fi migdale, fructe, iaurt simplu, humus si legume. Poti evita zaharurile rafinate pentru a-ti asigura performante mentale optime pe tot parcursul zilei.

4. Bea mai multa apa decat crezi ca ai nevoie
Band suficienta apa iti mentii creierul si muschii hidratati. Cu totii am auzit ca ar trebui sa bem 2 litri de apa zilnic, dar aceasta cantitate nu se potriveste tuturor, iar cantitatea trebuie sa creasca atunci cand faceti exercitii fizice.

5. Fa intinderi atunci cand stai la birou
A lua o pauza pentru a face unele intinderi imbunatateste circulatia, permitand livrarea oxigenului proaspat catre creier minimizeaza tensiunea din umeri cunoscuta pentru dureri de cap.
De exemplu: stai cu spatele drept, indoaie cotul ajungand la mana dreapta prin partea din spate a capului, prin zona din spatele urechii stangi si adu barbia spre umarul drept. Mentine pozitia timp de 30 de secunde si repeta pe partea cealalta. Aceasta intindere relaxeaza muschii din partea din spate a capului, muschi care daca sunt tensionati provoaca migrene si dureri de cap.
Poti apoi intinde gatul si partea superioara a spatelui, se duc ambele maini in partea din spate a capului si, in timp ce iti pastrezi spatele drept, iti impingi capul spre inainte.
O alta intindere ar fi ca sa iti duci mana dreapta pe soldul drept, apoi ridica bratul stang catre tavan. Apleaca-te lateral de la talie spre dreapta pentru a intinde muschii oblici. Repeta si pe partea cealalta. Aceasta intindere deschide cutia toracica pentru a maximiza circulatia aerului in plamani.
 
6. Masaj la birou
Poti apela la sedinte de masaj la birou. Se stie ca masajul favorizeaza inceperea unui proces de vindecare, iar efectuarea lui corecta duce la o stare de echilibru. Realizarea acestui proces cu succes se datoreaza in mare parte permanentei comunicarii dintre asistentul medical şi pacient. Comunicarea este importanta, pentru ca in acest mod asistentul medical poate sa ii insufle pacientului increderea in sine si sa ii explice modul in care masajul actioneaza, facandu-l totodata sa inteleaga ca doar printr-o buna colaborare se va ajunge mai repede la efectele dorite. Pentru mai multe informatii va astepta pe site-ul nostru http://www.bestmasaj.ro/